Çorum Özgür-Der Gençlik Kampı Sona Erdi

Çorum Özgür-Der Gençlik Kampı Sona Erdi

Çorum Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği; liseli gençlere İslâmî kimlik, ahlak ve erdemlilik doğrultusundaki değerlerin kazandırılması amacıyla kamp düzenledi.

Lise seviyesindeki gençlerle Tosya İlçesi, Çukurhan Yaylası'nda gerçekleştirilen kampta birliktelik bilinci, düzenli ibadet ve Kur'ân okuma, programlı kitap okuma, sorumluluk alma ve görevini yerine getirme, gün mesaisini programlı kullanma gibi alışkanlıkların kazandırılması hedeflendi.

Sabah namazı ile başlanılan gün süresince gençler, önceden belirlenen namaz vakitlerinde hafız Ramazan Arslan imamlığında cemaatle namaz kılmak için bir araya geldiler. Namazların ardından gelenekselleşen Kur'ân okumalarının ardından Türkçe meâlleri de okundu. Sabah namazının ardından doğa yürüyüşü ve kahvaltı ile devam eden kamp, öğleden önce ve sonra olmak üzere derslerle devam etti.

Gençlerin sorunları, ahlak, sorumluluklarımız, Kur'ân sureleri gibi konuların ele alındığı derslerde gençler de görevler aldılar. Ayrıca tüm yemek hazırlama ve bulaşık yıkama da gençler tarafından nöbet usulünce gerçekleştirildi.

Futbol, voleybol, ip çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi oyunların yanında tüm gençlerin katılımıyla oynanan oyunlara da kampta yer verildi. Kamp ateşinin eşliğinde Çorum Özgür-Der müzik grubunun da ezgilerle katkı sunduğu programda bilgi yarışmaları da düzenlendi.

Furkan Doğan, Erdemli Gençlik ve Kolektif Salih Amel grupları arasında gerçekleşen çekişmeli bilgi yarışmalarındaki sorularla gençlerin güncel siyaset, Kur'ân bilgisi, siyer ve tarih, öncü şahsiyetler ve genel kültür konularındaki dikkatleri ölçüldü.

Belirlenen vakitlerde çay eşliğinde kitaplarını okuyan gençler, beş günlük kampın sonunda Çorum'a döndüler.

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(1).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(2).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(3).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(4).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(5).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(6)-001.jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(7).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(8).jpg

 

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(9)-001.jpg

corum_ozgur-der_genclik_kampi_2015-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler