Muşlu Müslümanlar Doğu Türkistanlı Mazlumların Yanında

Muşlu Müslümanlar Doğu Türkistanlı Mazlumların Yanında

Muş'ta, Doğu Türkistan'daki müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Muş İnanç ve Adalet Platformu (MİAD) üyeleri, Doğu Türkistan'da müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Parkı'nda toplanan MİAD üyeleri adına konuşan Özgür-Der üyesi Burhan Taşkaya, İşgalci Çin yönetiminin müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini arttırmasında özellikle Ramazan Ayı'nı seçmesinin müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir strateji olduğunu söyledi.

"İşgalci Çin Yönetimi Faşizanlık Yapıyor"

Provokasyonlarla, Doğu Türkistan'ın müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyunda haksız göstermeyi amaçlandığını aktaran Taşkaya, şunları kaydetti:

"Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden müslümanları vurup öldürmesidir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikârdır. Namaz kılmayı, oruç tutmayı yasaklamak bizim inancımıza göre firavunlaşmaktır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları da yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır."

Muşlu Müslümanlar Doğu Türkistanlı Kardeşlerinin Yanında

İşgalci Çin hükümetinin 64 yıldır Doğu Türkistan'da soykırım uyguladığını belirten Taşkaya:"Biz Muş'taki müslümanlar olarak diyoruz ki yıllardır dinlerini rahatça yaşamaları engellenen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız. Çin'in zulmü baki değildir. Çin'in bu yok sayıcı politikaları sabun köpüğü gibi dağılacaktır. Hak batılın beynini paramparça edecektir."ifadelerini kullandı.

 

img-20150702-wa0002.jpg

 

img-20150702-wa0008.jpg

img-20150702-wa0005.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler