Sivas Özgür-Der’de 5 Yılın Muhasebesi

Sivas Özgür-Der’de 5 Yılın Muhasebesi

8 Ekim 2010 Cuma günü "Türkiye Müslümanlarının Gelecek Düşüncesi" konulu panelle açılan Özgür-der Sivas Temsilciliği Burhan Gökçe’nin başkanlığında 5 yılını tamamladı.

8 Ekim 2010 Cuma günü "Türkiye Müslümanlarının Gelecek Düşüncesi" konulu panelle açılan Özgür-der Sivas Temsilciliği Burhan Gökçe'nin başkanlığında 5 yılını tamamladı. Haziran 2015'te Özgür-Der il temsilciliği şube oldu ve yönetime Sinan Ceran geçti.

17 Ekim 2015 Cumartesi akşamı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Ergün Göze Salonu'nda "5 Yılın Muhasebesi" programı gerçekleştirildi.

Programın başında Murat Temir hazırladığı sunumda derneğin kısa tarihçesini sunduktan sonra 5 yılın teknik analizini yaptı. Basın açıklamaları, etkinlikler, eylemler, konferanslar, ders programları, ekipler, istatistikler, gzft analizi, yardımlar başlıklı sunumda grafikler, tablolar ve sayılarla 5 yılın genel değerlendirilmesi anlaşılabilir bir şekilde yapıldı.

Amacımız, Gelecek Tasavvurumuz,

A- Tarih ve Toplum Değerlendirmesi,

B-  Sünnetullaha Uymayan Gelecek Algıları,

 C- Bugünkü Şahitlik Görevimiz,

D- Cahili Yerel ve Küresel Sistemin Analizinde Tutarlılık

- Yakın Hedeflerimiz ve Üç Merhale

- Yakın Hedeflerimiz ve Gelecek Tasavvurumuz İçin Bugün Ne Yapmalı?

Nasıl Bir Eğitim?

A- İslami Şahsiyetler Olmak

1- İslami Şahsiyetin Vasıfları

2- İslami Şahsiyetler Olmanın Önündeki Engeller/ Şahıs Düzleminde Zaaflar

B- Örgütlü Şirke Karşı Örgütlü Mücadele/Cemaat Olmak

1-Örgütlü Cemaatin Vasıfları

2-Örgütlü Cemaat Olmanın Önündeki Engeller

         C- Hayat Boyu Mücadele

Ceran  konuşmasında "Hedef de Umut da Büyük Olmalı" başlığı altında şu cümleleri kurdu: "Sonuç olarak, bir aşağılama ve mantıksızlık yergisi yüklenerek ifade edilen ve kabaca 'dünyayı kurtarmak' şeklinde karikatürize edilen tutumun hiç de zannedildiği gibi terkedilmesi gereken bir saplantı olmadığını tekraren vurgulamak istiyorum. Şurası net olarak anlaşılmalı ki, sahip olduğumuz inanç bize 'dünyayı kurtarma' sorumluluğunu zorunlu olarak yüklüyor. Ve zaten 'kendimizi kurtarmak' da ancak dünyayı kurtarma perspektifine sahip olmaktan ve bu hedef doğrultusunda çaba göstermekten geçiyor. Yani sonuçta kendini kurtaranlar ancak dünyayı kurtarmayı hedefleyenler olacaktır.

İslami hareketin yarınlarda nasıl gelişeceği bugün müslümanlar adına sahip olunan anlayışlar ve sürdürülen tutumların sonucunda belirlenecek. Bugünkü tavırlar ise büyük ölçüde kendimize biçtiğimiz misyon ve içinde bulunduğumuz haletiruhiye ile bağlantılı olarak şekillenmekte. Kazanmak için yapılması gereken çok şey var. Ama en başta kazanma umudu ve azmi olmalı. Bunun için mücadeleyi uzun soluklu düşünmeli ve her şartta Rabbimiz'in nusretine güvenmeliyiz.

Ceran konuşmasını sonlandırırken yeni sezonda oluşturulan ders halkalarından, somut hasenat projelerinden bahsetti. Program içerisinde de katılımcılarla anket çalışması gerçekleştirildi.

 

sivas-20151019-01-001.jpg

 

sivas-20151019-02-001.jpg

 

sivas-20151019-03-001.jpg

sivas-20151019-04-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler