Tatvan Özgür-Der'in Bayanlara Yönelik Seminerleri Başladı

Tatvan Özgür-Der'in Bayanlara Yönelik Seminerleri Başladı

Tatvan Özgür-Der bayanlara yönelik aylık seminerlerinin ilkini bugün gerçekleştirdi.

Seminer Merve Sönmezler'in Kur'an tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından "Allah" konulu semineri Kübra Sönmezler sundu.

"Allah zatını bilmesini istediği insanın algı dünyasına isimleriyle nüzul eder" sözüyle konuşmasına başlayan Sönmezler Allah tan başlamanın doğru yerden başlamak olduğunu fakat O'nu anlatmanın alelade birsey olmadığını belirterek konuşmasına devam etti.

Ardından Allah'ı bilmekle başlayan ve yaşamakla kemale eren süreci anlattı.

Sönmezler özetle:"Allahı tanımaya talip olanın ilk basamağı O'nu bilmektir. "Yeryüzünde en ufak canlı dahi O'nu bilmeden yaşayamaz" Onu bilmeden yaşamak mümkün değilse Onu hakkıyla Kendini tanıttığı gibi bilmek gerekir. Aksi halde "Onlar Allahı hakkıyla takdir edemediler" ayetinin muhatabı oluruz.

Allah tasavvurumuzu kim inşa etti? Kur'an'ın inşa etmediği bir Allah tasavvuru birini kendisi dururken başkasından öğrenmek değil midir? Allahı tanımada kitabı dururken Ona başvurmamak ne derece hakkaniyetli olur?

Allahı anlamak için kainata insanlara hadiselere bakmak gerekir. Çünkü ilahi irade bazen olaylar içinde tecelli eder "Sizin kendi varlığınızda ayetler vardır" ayeti ilahi iradenin insanda da  tecelli ettiğini gösterir.

Allah kendini tanıttığı gibidir. İslam aklında en üstün ve en yüce olandır(El Aziz)

Hersey kendisine muhtaç olandır (Er Rezzak)

Çok seven ve sevilendir(El Vedud)

Kuluyla sonuna kadar ilgilenendir (El Hafi)

Kapalı kapıları açandır (El Fettah)

Dualara icabet edendir (El Mucib)

Böyle bir yaratıcı insan hayatının tam merkezinde olmayı hak eder.

Dolayısıyla hiç kimse insana Allahtan Daha sevgili olmamalıdır. Sevginin korkunun ve dahi tüm duyguların merkezinde Allah olmalıdır"

Sönmezler, Hz .Ömer in:"Hayatın merkezine Allahı koymazsan hem merkeze koyduğunu hem de Allahı kaybedersin" sözüyle sunumunu sonlandırdı.

tatvan-20151024-02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler