Zahran Alluş’un Şehadeti Saraçhane’de Selamlandı!

Zahran Alluş’un Şehadeti Saraçhane’de Selamlandı!

Suriye'deki en önemli direniş gruplarından İslam Ordusu'nun (Ceyş'ul İslam) genel komutanı Zahran Alluş’un Rus jetlerinin saldırısı sonucu şehit oluşu Saraçhane’de tebrik edildi, Esed ve Rusya’nın katliamları lanetlendi.

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der'in çağrısıyla Saraçhane'de toplanan Müslümanlar, Suriye'de şehit düşen yiğit komutan Zahran Alluş'un şehadetini tebrik ederken; zalim Esed'i ve hamisi Rus emperyalizmini lanetlediler. Rus katliamlarının yanı sıra İran ve Esed'in de protesto edildiği eylemde Alluş'un resimlerinin yer aldığı dövizler ile Tevhid ve Özgür Suriye bayrakları taşındı.

Murat Ayar'ın sunumu yaptığı eylemde, "Selam Sana Ey Şehit, Yolun Devam Edecek", "Şehitlerimiz Cennete, Zalimler Cehenneme", "Mücahitler Toprağa Düşse de İslami Direniş Bayrağı Hep Dalgalanacak", "Katil ABD, Rusya, Suriye'den Defol", "Katil Rusya Suriye'den Defol", "Rusya'nın, ABD'nin Değil, Allah'ın Dediği Olur" yazılı dövizler taşındı; "Katil Rusya Afganistan'ı Unutma", "Emperyalist Rusya Suriye'den Defol", "Mücahit Komutan Zahran Alluş'a Rahmet, Katil Esed ve İşgalci Rusya'ya Lanet" yazılı pankartlar taşındı.

İlk konuşmayı Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya yaptı. "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetten fırlayacağı bir güne ertelemektedir." ayetini hatırlatarak başlayan Kaya, Zahran Alluş ve bütün mücahitlere selam yolladı. "Bazıları ısrarla zulme karşı İslami bir tavır ortaya koymaktan kaçındılar; hakkın yanında durmak yerine türlü bahanelerle zalime meylettiler." diyen Kaya, bu kişilerin sıklıkla zikrettiği "Müslüman Müslümanı öldürüyor" yalanına değindi. Suriye'de sayısız katliama imza atan katil güçlere diyecek bir sözü olmayanlara seslenen Kaya, "Yazıklar olsun size hala susuyorsunuz! Vicdanınız yok, insanlığınız yok!" dedi. Kaya, Rusya'nın dünyanın gözleri önünde cinayet ve katliamlar işlediğini ve Suriye'de Esed'in hamiliğine soyunarak işgali derinleştirdiğini belirtti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rus uçağının düşürülmesini eleştirmesine de değinen Kaya, "Birileri Rusya'da, Suriye'de uçak düşürülmesinin yanlış olduğunu ifade etmiş. Rusya'nın Suriye'de yaptığı katliamlara hiç değinmeyen bu kişiler, 'halkların kardeşi' olamaz, olsa olsa 'halkların katili' olabilir." dedi ve Demirtaş'ın sözlerinin Rus katliamlarını onaylamak anlamına geldiğini ve bu kişinin Rus emperyalizminin sözcülüğüne soyunduğunu söyledi.

Zahran Alluş, mücadeleci kişiliğine de dikkat çeken Kaya, Suriye cihadının tüm zorluklara rağmen ümmetin iftihar edeceği başka komutanlar yetiştireceğini ve Zahranların bitmeyeceğini vurguladı.

Rıdvan Kaya'nın ardından, Suriye'den yoğun ve önemli haberlere imza atan ve şu an Yeni Şafak gazetesinde muhabirlik yapan gazeteci Yılmaz Bilgen konuştu.

Alluş'un şehit edildiği yerin, kendisinin doğup büyüdüğü yer olduğunu söyleyen Bilgen, onu katledenlerin ise binlerce km uzaktan geldiğini söyledi. Bu katliamın ABD, İsrail ve Rusya ortak istihbaratı sonucu gerçekleştiğini ifade eden Bilgen, Alluş'un her açıdan üst düzeyde bir komutan olduğunu, Suriye direnişi için çok önemli biri olduğunu belirtti. "Suriye direnişi şanlı bir direniş. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu Müslümanlar sadece Allah için savaşıyor"  diyen Bilgen'in konuşmasının ardından eylem, sloganlarla son buldu.

Eylem boyunca "Şehit Zehran Yolun Yolumuz!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "Katil İran Suriye'den Defol", "İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!", "Suriyeli Şehitler Onurumuzdur!", "Yaşasın Suriye Direnişimiz!", "Müslüman Zulme Boyun Eğemez!", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!", "BAAS Lobisi Hesap Verecek", "Yaşasın Ümmet Dayanışması", "Yaşasın Küresel İntifada", "Zahranlar Bitmez, Suriye Yenilmez" sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

zahranallus-20151226-01.jpg

zahranallus-20151226-02.jpg

zahranallus-20151226-03.jpg

zahranallus-20151226-04.jpg

zahranallus-20151226-05.jpg

zahranallus-20151226-06.jpg

zahranallus-20151226-07.jpg

zahranallus-20151226-08.jpg

zahranallus-20151226-09.jpg

zahranallus-20151226-10.jpg

zahranallus-20151226-11.jpg

zahranallus-20151226-12.jpg

zahranallus-20151226-13.jpg

zahranallus-20151226-14.jpg

zahranallus-20151226-15.jpg

zahranallus-20151226-16.jpg

RIDVAN KAYA'NIN KONUŞMASININ TAM METNİ:

Mücahit Komutan Zahran Alluş'un Şehadeti Vesilesiyle Suriye Halkına Sabırlar Diliyoruz!

"Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetten fırlayacağı bir güne ertelemektedir." (İbrahim Suresi 14/42)]

Bizi cahiliyenin karanlığından imanın aydınlığına çıkaran; Ümmet bilinci ve iman bağıyla kardeşlerimize, mazlumlara sahip çıkma şerefini bahşeden Rabbimize hamd olsun!

"Cihadın efdali zalim sultana karşı hakkı haykırmaktır" buyuran ve zulme, tuğyana karşı mücadelenin de en güzel örnekliğini bize öğreten Resul'üne salat ve selam olsun!

Ve Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi sizlerin ve hassaten de Rablik taslayan sahte ilahlara, kan içici zorbalara, işkenceci, işbirlikçi diktatörlüklere karşı haktan ve adaletten yana tavır alan müminlerin, direniş erlerinin, şehadete yürüyen mücahitlerin, komutan Zahran Alluş'un üzerine olsun!

5 yıla yakındır zalim, katil bir diktatör, kanlı iktidarının ömrünü uzatma telaşıyla Suriye'yi yakıyor, yıkıyor. Suriye halkı zulme boyun eğmediği, zalime "artık yeter" dediği için ağır bedeller ödüyor, büyük bir imtihandan geçiyor. Ama imtihan edilen sadece Suriye halkı değil, tüm dünya, bütün bir insanlık imtihandan geçmekte. Zalimin yanında saf tutanlar bir yanda, mazlumlarla, haktan, adaletten yana olanlar diğer yanda.

Bazıları ısrarla zulme karşı İslami bir tavır ortaya koymaktan kaçındılar; hakkın yanında durmak yerine türlü bahanelerle zalime meylettiler. Kafa bulandırıp, yalanlar söylediler. Esed zalimini savunan kirli tezler geliştirdiler. Suriye'de yaşanan direnişi karalamaktan kaçınmadılar. Neden zalimin karşısında mazlumun safında değilsiniz diye sorulduğunda insanların kafasını karıştırmak için "Müslümanlar birbirini öldürüyor" yalanına sarıldılar.

İşte Rusya, emperyalist, sömürgeci, katil Rusya topraklarımızda kardeşlerimizi katlediyor, "daha ne duruyorsunuz, haydi harekete geçin" dediğimizde ise şimdi de "Rusya ile başa çıkılmaz", "direnişçiler asla rejime karşı başarı kazanamaz"  diyorlar! Ve içimizdeki Rus işbirlikçilerinin tezlerini tekrarlıyorlar.

Yazıklar olsun! Adaletten, haktan yana saf tutmak yerine zalime meyledenlere, güç ve kudret sahibi olan Rabbul Alemin'i unutup Rusya'yı, ABD'yi, İran'ı, İsrail'i kutsayanlara!

İşte Rus katillerin, işgalcilerin Suriye'de sistematik biçimde işlediği suçlardan biri daha. Şam'da füzelerle saldırdıkları Ceyşul İslam karargahında direniş önderlerinden Zahran Alluş ve beraberindeki kardeşlerimizin şehadetine sebep oldular. Buradan Suriye halkına selamlarımızı, taziyelerimizi ve tebriklerimizi iletiyoruz. Kahraman evlatlarını yitirme acısını yaşayan kardeşlerimize sabırlar diliyoruz.

Bayırbucak'ta, Halep'te, Hama'da, Şam'da katliam yapan, Azez'de yardım konvoylarına füzelerle saldıran, ekmek fırınlarını, hastaneleri bombalayan katillere diyecek bir şeyi olmayanlara sesleniyoruz: Yazıklar olsun size hala susuyorsunuz! Vicdanınız yok, insanlığınız yok!

Ve Rusya'nın işlediği insanlık suçlarına karşı edilgenliği, zilleti önerenler, hatta Rusya'ya selam çakanlar …  yuh olsun size ve sizin taptıklarınıza!

Bizler ise Bangladeş'ten Mısır'a Filistin'den Suriye'ye kadar her yerde kıyam eden yiğitlerle beraberiz. Direnen Ümmetin bir parçası olmakla iftihar ediyoruz. Ve zalimlerin katliamları karşısında direnmeyi sürdürüyor ve Allah'ın izniyle, yardımıyla nihai zaferin İslam'ın olacağına iman ediyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler