Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına Kış Desteği

Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına Kış Desteği

7 Tırdan Oluşan İnsani Yardım Konvoyu Amasya’dan Suriye’ye Doğru Yola Çıktı.

İHH Amasya Temsilciliğinin organizasyonu, Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa İHH Temsilciliklerinin katılımı, başta Özgür-Der Amasya Temsilciliği,  Hızır-Der ve Memur Sen olmak üzere GÖKBİR- Amasya Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyelerinin desteği ile yürütülen Suriye'ye İnsani Yardım Organizasyonu ile,  duyarlı halk kesimleri, işadamları, kurum ve kuruluşların gönüllü bağışlarıyla oluşturulan 7 tır dolusu insani yardım malzemesi, 10 Ocak 2015 Pazar günü öğle namazını müteakip yapılan Basın Açıklaması ve duanın ardından, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

7 tırdan ilçelerden teşkil edilen, Erbaa'dan teşkil edilen 2 tır ile, Havza, Taşova ve Merzifon'dan teşkil edilen 1'er tır Cumartesi günü Öğle ve ikindi namazlarını müteakiben günü yapılan basın açıklamaları ve duaların ardından bulundukları ilçelerden Amasya'ya uğurlandılar.

İlçelerden gelen 5 tır ile Amasya Merkezde 1'i İHH Amasya Kadın Kollarının kermes geliriyle oluşturduğu, diğeri başta Özgür-Der, Hızır-Der olmak üzere gönüllü kuruluşlarca teşkil edilen 1 tır olmak üzere toplam 7 yardım tırı, İHH Amasya Temsilcisi Serdal BENLİ'nin Suriye'ye yardım faaliyetleri ve 7 tırlık yardım konvoyunun teşkili ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından, Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Recep ELİAÇIK'ın okuduğu basın açıklaması ve müteakiben İHH Amasya Mülteci Komisyonu Sorumlusu Güven YÜCE'nin eşliğinde yapılan, Suriye ve tüm mazlumların kurtuluşuna dair duanın ardından uğurlandı.

Yardım tırlarının 3'ü Reyhanlı Cilvegözü Sınır kapısından, 4 ü ise Kilis Öncüpınar Sınır kapısından tampon bölgelere giriş yapacak ve burada Suriye'den gelen İHH'nın partner kuruluşlarına ait yardım tırlarına aktarılmasının ardından, Bayırbucak Türkmenleri dahil ulaşılabilen tüm Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Tırların ulaşması ve ihtiyaç sahiplerine teslimine İHH Amasya Temsilciliğinden Serdal Benli ile Güven YÜCE nezaret edecek.

Suriye'de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek, Esed'in şebbihaları ile varil bombalarının yanı sıra, Rusya'nın bombaları ve İran ve Hizbullat'ın Şiaperest çetelerinin yanında, abluka, açlık ve soğukla da mücadele eden mazlum Suriye halkına destek olabilmek amacıyla teşkil edilen 7 tırda 225 bin TL değerinde 190 ton un ile, battaniye ve muhtelif insani yardım malzemesi bulunuyor.

Bu unların önemli bir kısmı ise, İHH'nın Suriye içindeki kamplardaki ihtiyaç sahiplerine düzenli dağıttığı ekmeklerin üretildiği Ekmek Fabrikalarında kullanılacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Basın Açıklamasının Tam Metni:

AMASYA, ERBAA, TAŞOVA, HAVZA, MERZİFON, SULUOVA, GÜMÜŞHACIKÖY HALKI SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SURİYE HALKINI UNUTMADI!

Mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı Mart 2011'de başlattığı kıyam 5. yılına girmiş durumda. Bu kıyam sürecinde Esed rejiminin insanlık dışı saldırılarına, işkencelerine, tecavüzlerine, katliamlarına maruz kalan mazlum Suriye halkı şimdiye değin içlerinde binlerce çocuk ve kadınında bulunduğu en az 380 bin kayıp vermiş durumda.

Bu zulümler ve kayıpların yanında, 4 milyon kişi Suriye dışında, 6 milyon kişi ise Suriye içinde muhacir konumunda düşmüş durumda ve bunların tahminen 2,5 milyonu Türkiye sınırları içindeki kamplarda ve şehirlerde yaşam mücadelesi vermekte.

Mazlum Suriye halkının haklı mücadelesinde Esed ve Şebbihaları ile İran ve Şiaperestlerin yetersiz kalması nedeniyle, devreye en son emperyalist Rusya girmiş durumda ve artık sivil savaşçı ayırmaksızın bombalarla Suriye halkını yok etmek suretiyle direnişi bitirmek için yoğun çaba sarf etmekte.

Suriye halkı bu düşmanların yanında, kendilerini hilafetin temsilcisi gören IŞİD belası ve soğuk kış şartları ile açlıkla da mücadele etmek durumunda kalıyor. Can ve namus derdiyle Avrupa'ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin her gün 5 – 10 tanesinin denizlerde boğulduğu haberleri artık sıradan hale gelmiş durumda.

Her ne kadar Türkiye'deki devletçe kurulan kamplarda ve şehirlerde kalan Suriyeli muhacirlerin durumu idare etmekte ise de, Suriye içinde kalan halkın durumu içler acısı. Derme çatma çadırlarda, yıkılan evlerin enkazlarında, keskin nişancılar ve varil bombaları korkusu bir yana, aç ve susuz yaşama tutunmaya çalışıyor mazlum Suriye halkı.

İHH Amasya Temsilciliği olarak, başta Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile Hızır-Der olmak üzere Amasya Gökbir Platformunu oluşturan Ümmet duyarlılığına sahip STK'larla beraber, direnişin ilk gününden bu güne kadar geçen 5 yıl içinde mazlum Suriye halkının ve haklı direnişlerinin yanında olduk.

Bu desteğimizi aynı zamanda maddi anlamda da ortaya koymak yanında, Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için, Amasya'daki konuya duyarlı STK'lar ile Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova, Gümüşhacıköy ve Suluova İlçeleri İHH Temsilcilikleri ve gönüllüleri ile gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonları vasıtasıyla şu ana kadar 34 tır insani yardım malzemesi ile Suriye halkının yaralarına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik.

Suriye'de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, Merzifon İHH Temsilciliğince toplanan 1 tır, Havza İHH Temsilciliğince toplanan 1 tır, Erbaa İHH Temsilciliğince toplanan 2 tır, Taşova İHH Temsilciliğince toplanan 1 tır, Amasya İHH Hanım Kollarının kermes gelirleri ile oluşturduğu 1 tır ile Suluova ve Gümüşhacıköy İHH Temsilciliğinin desteği ile Amasya Merkezde toplanan 1 tır olmak üzere toplam 7 tır insani yardım malzemesini, Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere buradan uğurluyoruz.

Suriye yardımlarımız, Suriye halkı Esed rejimini devirip yardımlara ihtiyaç duymayacak duruma gelinceye kadar devam edecektir. Halkımızın yapacağı yardımlarla oluşturacağımız ve en az 5 tır olmasını hedeflediğimiz bir sonraki insani yardım konvoyunu ise 2016 yılı Ramazan bayramından sonra göndermeyi planlıyor, halkımızın Suriye halkını unutmamasını ve yardımlarını devam ettirmesini temenni ediyoruz.

Göndermekte olduğumuz bu 190 ton un, batttaniye, kuru gıda'dan oluşan 7 tırlık yardım ile Suriye direnişinin başından bu güne Amasya ve İlçelerden Suriye içindeki mağdur halka gönderdiğimiz yardım tırı sayısı 41'e ulaşmış durumda.

Göndermekte olduğumuz bu yardım tırlarının teşkilinde bizimle beraber yoğun çaba gösteren Gökbir Platformu üyelerine ve bilhassa Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliğine, Memur Sen Şube Başkanlığına, İlim Yayma cemiyetine, Amasya, Taşova, Suluova ve Erbaa Belediye Başkanlarına, Hayatcan Derneği ile duyarlı iş adamları ve tüm halkımıza, İlçe İHH Temsilciliklerimiz ile bu ilçelerdeki duyarlı STK, iş adamı ve halkımıza bu çabaları ve yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Rabbimizden Suriye halkının bir an önce zafere ve feraha erişmesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Serdal BENLİ

İHH Amasya Temsilcisi

 

SURİYE VE TÜM ÜMMET MAZLUMLARI İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, kıyamet günü hesaba çekmek ve hak ettiği karşılığını vermek için her şeyi eksiksiz kaydeden ancak sensin.

Burada senin huzurunda ve şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan Suriye Müslümanlarına desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek ve desteğimizin maddi boyutu olan bu insani yardım malzemelerini yola çıkarmak için toplandık. Bu amelimizi salih, niyetlerimizi halis ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve İran ile Rusya gibi yabancı işbirlikçilerince zulmedilen, katledilen, yurtlarından çıkartılan, açlık ve yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencehanelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabır ve kurtuluş nasip eyle.

Yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Bu soğuk kış günlerinde başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere, Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan ve başka İslam beldelerinde, işgalci ve işbirlikçi rejimlerin zulümleri, yurtlarından çıkmak zorunda kaldıklarından yada savaş şartlarından dolayı zor şartlarda yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimize sabır, genişlik ve ferahlık nasip eyle.

Onlara mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri azim ve sabır, en kısa zamanda açık zaferler, bu zor günlerden bir an önce kurtulup, kendi vatanlarında İslami özgürce yaşayabilecekleri güzel günlere kavuşmalarını nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Bizleri İslam düşmanlarının ve hainlerin; ırkını, devletini, mezhebini, meşrebini önceleyenlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların yanında ve safında, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut.

Rabbimiz!

Bizlere sadece sana kulluk etmeyi, İslam'ın ve Peygamberimizin izzet ve onuru için mücadele etmeyi, ümmet bilinciyle tüm Müslümanları sahiplenmeyi, daima mazlumların ve mağdurların yanında olmayı nasip eyle. Daima haklıların, mazlumların, Ümmetin, senin yolunda cihat edenlerin yanında durabilme izzetiyle izzetlendir bizleri.

Rabbimiz!

Bizlere dünyada onurlu ve temiz bir hayat, ahirette gerçek kurtuluşa eriştirmek için indirdiğin Kur'anı anlayarak okumak ve uygulamak, peygamberimizin gerçek sünnetine tabi olmak suretiyle, en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

Önceki ve Sonraki Haberler