“İslam Dünyasındaki Gelişmeler ve Temel Sorumluluklarımız”

“İslam Dünyasındaki Gelişmeler ve Temel Sorumluluklarımız”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın sunumuyla Adana Özgür-Der'de “İslam Dünyasındaki Gelişmeler ve Temel Sorumluluklarımız” konuşuldu.

Adana Özgür-Der seminerlerinde bu hafta Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın sunumuyla "İslam Dünyasındaki Gelişmeler ve Temel Sorumluluklarımız"  konu başlığı altında konferans gerçekleştirildi.

 Rıdvan Kaya, İslam dünyasının her tarafının emperyalist güçler tarafından sömürü ve işgal altında olduğunu hatırlatarak sözlerine başladıktan sonra, bu süreçte suni sınırlarla birbirinden ayrılan halen de ayrılmaya çalışılan coğrafyamızın saltanatçı, diktatör işbirlikçi yönetimler eliyle yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını söyledi.

2011 başından itibaren yaşananları Batı'nın "Arap Baharı" olarak ifade ettiğini, ancak Müslümanların bunu Ortadoğu İntifadaları olarak görmesi gerektiğini ve Tunus, Libya, Mısır ve Suriye'de yükselen adalet, özgürlük çağrıları olduğunu belirterek yaşanan sürecin gerek emperyalist güçler, gerek yerel despotik rejimlerce baskı altına alınmaya çalıştığını belirtti. Uzun yılların ardından ilk defa bu tarz taleplerini ortaya koyan bu kitlelerin özgürlük ve iradelerinin bastırılmaya çalışıldığını söyledi.

İslami hareketlerin özgürlük ve adalet taleplerinin yükselişinin ardından bölge iktidarlarında hızlı değişimi ve İslami hareketlerin iktidar alternatifi olmasının küresel sistemi ciddi anlamda sarstığını vurgulayan Kaya; yükselen bu çığlığı bastırmak için ABD, İngiltere, Rusya ve Batılı bütün güçlerin, iddialarını hiçe sayarak Tunus ve Libya'da iç karışıklıklar çıkararak, Mısır'da askeri darbeyi destekleyerek süreci sabote ettiklerini, Suriye'de kendi halkını katleden Esed rejimini desteklediklerini vurguladı.

Kaya, bölgede küresel güç ve yerli işbirlikçilerinin yaptığı operasyonlara rağmen Türkiye halkının muhalefetin Suriye mültecileri üzerinden takındığı bölücü , dışlayıcı söylemine ve tavrına prim vermeyerek ümmet adına önemli yerde durduğunu ifade etti.

Yaşananlara bakıldığında can sıkıcı ve moral bozucu durumlar olsa da, Müslümanların her yerde direndiğini ve direnmeye devam ettiğini belirten Kaya, Mısır darbesi ve yaşanan sürece de değinerek ve İhvan'ın hapis ve idamlarla sınanmasının yeni bir olay olmadığını, İhvan'ın bundan önceki yıllarda da darbeler ve baskılar atlattığını ama hala ayakta olduğunu söyledi.

İslam dünyasında yaşanan halk hareketlerinin belki de en önemli sonucunun halk ile İslami hareketlerin buluşması ve halk nezdinde karşılık bulması olduğu vurgulayan Kaya, Müslümanların iradelerinin farkına vardığını söyledi.

Direnen ve mücadele eden kardeşlerimize karşı sorumluluklarımıza değinen Kaya;

Umudumuzu yitirmememiz gerektiğini hatırlatarak yardım organizasyonlarına aktif olarak katılarak ve meydanlarda basın açıklamaları ve eylemlerimizle tepkimizi ortaya koyarak duyarlılıklarımızı artırmanın ve canlı tutmanın ve sürekli dualarımızla kardeşlerimizi yalnız bırakmamızın önemini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Program dinleyicilerin sorularına verilen cevaplarla sonlandırıldı.

 

3kp_9740.jpg

 

3kp_9746.jpg

 

3kp_9747.jpg

3kp_9754.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler