Özgür-Der Üniversite Gençliği Silifke Kampının 3. Gününde

Özgür-Der Üniversite Gençliği Silifke Kampının 3. Gününde

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Mersin’in Silifke ilçesinde girmiş oldukları kampın üçüncü gününü gezi programı ve Abdurrahman Çeliker'in "Dünden Bugüne İslâmî Mücadelede Gençlerin Etkisi" başlıklı sohbetle değerlendirdi.

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen kampın son gününde üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlenen gezi programında Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Ashab-ı Kehf Mağarası ve Taşkuyu Mağarası gezildi. Gezi programında tercih edilen bir diğer mekân ise Tarsus Hayvan Parkı idi. Gezi programının son adresi Şelale Parkı oldu:

magara_gezisi.jpg

park_gezisi.jpg

Gezi programının akabinde gençler, Ankara Özgür-Der Başkanı Abdurrahman Çeliker'in sunumuna katıldı. Programın moderatörlüğünü yapan Hakan Kılıç, Kur'ân tilaveti ve mealini okumaları için Seyyid Ahmed ve Eren Oraç'ı davet etti. Kılıç, ardından Abdurrahman Çeliker'in kısa biyografisini dinleyicilere sunduktan sonra kürsüyü, "Dünden Bugüne İslâmî Mücadelede Gençlerin Etkisi" konulu sunumu yapması üzere Haksöz dergisi yazarlarından Abdurrahman Çeliker'e bıraktı:

sunucu.jpg

kuran_tilaveti.jpg

meal.jpg

abdurrahman_celiker_1.jpg

Gençlerle bir arada bulunduğundan dolayı mutluluğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Çeliker, İslâm'ın yayılmasında gençlerin etkisinin öneminden bahsetti. Konuyu, vahyin ilk muhataplarından olan genç sahabeler ile ele alan Çeliker, Musab bin Umeyr gibi Hz. Peygamber'in (S.) eğitiminden geçmiş genç sahabelerin, İslâm daveti konusundaki çabalarına değinerek konuya somutluk kazandırdı.

60'lı ve 70'li yılların Türkiye'sinde İslâmî mücadelede kitabevlerinin mihenk taşı vazifesi gördüğünü ve o dönemlerde Müslüman gençlerin okumaya hevesli olduklarını ve bu okumaları çok fazla yaptıklarını belirten Çeliker, şimdilerde ise Müslüman gençlerin, kaynaklar çok olmasına rağmen, yeterli çabayı göstermemelerinden yakındı. Akabinde Müslüman gençlerin her türlü okumayla mevcut vizyon ve perspektiflerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizen Çeliker, kimlik olarak kabul ettiğimiz İslâmî değerleri bu bağlamda hak etmeye çabalamamız gerektiğini vurguladı.

abdurrahman_celiker_2.jpg

Son olarak; İslâm'ın statik bir din olmadığını, hayatın her alanına işlediğini, ekonomiden eğitime kadar her şeye söylenecek bir sözünün olduğunu belirten Çeliker, bu duruşun Müslüman gençlerin şiar edinmesi gereken bir ilke olarak benimsemeleri gerektiğini belirtti.

Sunumunu sonlandıran Çeliker, programdan sonra gençler ile muhabbet etti.

Özgür-Der Üniversite Gençliği'nin düzenlemiş olduğu kamp programı bu sabah (14.02.2014) son bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler