Elazığ Özgürder’li Hanımlardan Suriyeli Muhacir Ailelere Ziyaret

Elazığ Özgürder’li Hanımlardan Suriyeli Muhacir Ailelere Ziyaret

Suriye’nin çeşitli şehirlerinden gelip Elazığ’a yerleşen aileler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Elazığ Özgürder hanımlar komisyonu ve AID sağlık gönüllüleri ile birlikte Suriye'de beş yıldır devam eden katliamlar sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan, Esed zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan muhacir aileleri ziyaret edip sağlık taraması ve gıda yardımında bulundu.

Suriye'nin çeşitli şehirlerinden gelip Elazığ'a yerleşen aileler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Kapıları, camları olmayan derme çatma evlerde yaşayan muhacirler kış aylarının olumsuz koşullarının eklenmesiyle birlikte yaşam mücadelesinin daha da zorlaştığını söylüyorlar. Bu derme çatma evlerde kiralarını bile vermekte zorluk çektiklerini, bazen yiyecek bulamadıklarını, soba ve yakacak bulmakta da zorlandıklarını, çocukların sürekli üşüdüğünü bu yüzden hasta olduklarını ifade ettiler.

Özellikle sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken ailelerin çocukları muayene edilerek gerekli ilaç dağıtımı yapıldı. Aileler kimlikleri olmadığı için hastanelere başvurmakta birçok problemle karşılaştıklarını, dil bilmedikleri için eczaneden ilaçlarını alamadıklarını belirttiler. Bu sebeple yapılan sağlık taraması özellikle çocuklarını hastaneye götüremeyen aileleri sevindirdi.  Projeyi gerçekleştiren ekip gerekli ihtiyaçları tespit ederek bu ihtiyaçları da karşılayacaklarını söylediler.

Ayrıca Elazığ Özgürder Hanımlar Komisyonu Şubesi etraftaki duyarlı müslüman kardeşlerinde yardımıyla gıda ve giyecek yardımlarını götürüp bu zor şartları bir nebzede olsa hafifletmek için ailelere teslim etti. Ellerinden geldikçe muhacir kardeşlerinin yanında olduklarını ve olacaklarını belirttiler. 

 

elazig-20160221-02.jpg

 

elazig-20160221-04.jpg

 

elazig-20160221-05.jpg

 

elazig-20160221-06.jpg

 

elazig-20160221-07.jpg

 

elazig-20160221-08.jpg

 

elazig-20160221-09.jpg

elazig-20160221-03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler