Peygamber’e Hakaret  ve Özgür Gündem Telin Edildi

Peygamber’e Hakaret ve Özgür Gündem Telin Edildi

Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Peygamber’in"Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisine atıfta bulunarak çizdiği hakaret karikatürü Diyarbakır'da lanetlendi.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygamber Efendimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisine atıfta bulunarak yaptığı hakaret Diyarbakır'da lanetlendi.

foto-galeri-002.gifDiyabakır'da 100'ü aşkın İslami sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen eyleme büyük bir kitle katıldı.

Ofis Camisi'nde kılınan Cuma namazı ardından AZC önüne yürüyen kalabalık kitle basın açıklaması yaptı. Sık sık tekbirlerin çekildiği eylemde  Özgür Gündem ve zihniyetinin lanetlendiği pankart ve dövizler açıldı.

68263

Açıklama öncesi Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, kısa bir konuşma yaptı. Aslan, İslami değerlere saldıran bu zihniyetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve kınadı. Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Üyesi Yunus Memiş de yaptığı açıklamada "Kürtler bu tarz saldırılara rağmen değerlerine ve dinlerine bağlılıklarını sürdürecekler ve İslam düşmanları muvaffak olamayacaklar" dedi. İcra Kurulu Üyesi Süleyman Nazlıcan da "Bu zihniyetin saldırıları ilk değil. Daha önce de birçok defa kirli dilleriyle İslam'a ve Peygambere saldırdılar. Ancak Kürtlerden gerekli cevabı aldılar ve almaya devam edecekler inşallah." şeklinde konuştu. 

68265

STK'lar adına açıklamayı Cemil Cahit Ünsal yaptı.

Açıklama metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha öncelikli/evlâdır……" (33 Ahzâb 6)

"Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sevmedikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız." (Buhârî, İman 8)

Değerli misafirler, Stk ve partilerin değerli başkanları kıymetli basın mensupları!

Bugün burada toplanmamızın nedeni Özgür Gündem Gazetesi'nin 09 Mart 2016'daki sayısında Hz. Muhammed(sav)'e hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemektir.

Kıymetli Müslüman halkımız!

Kürdistan'da İslam düşmanlığı içerisinde olan  alçak zihniyet içinde boğulduğu cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam'a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi vermektedirler. Fırsat buldukları her an kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Halil İncesu adlı karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Efendimiz(sav)'e yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Kısaca Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem gazetesi, Renald Luzier (Luz)  yerini de Halil İncesu almıştır.

Yapılan bu saldırı, bu güruhun İslam'a ve Peygamber(sav)'e yaptıkları ilk hakaret değildir. Hepimizin hatırladığı gibi geçen yıl da küçük yaştaki evlilikleri bahane ederek peygamberimize hakaret etmişlerdi. Yine hatırlanacağı üzere bu zihniyet, Silopi Cizre ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde çarşaflı kadınları zincirleyip güya tesettürlü bayanları köle görerek hakaret etmişti.  Bununla yetinmeyip Van'da "Em ne emanetin, em jinin" pankartını asarak Hz. Muhammed'in Veda hutbesine "Kadınlar size Allah'ın emanetidir" hadisini hedef almışlardı. Ahlaksızca ve sapkın fikir ve davranışların yaygınlaşması için yaptıkları çalışmaların ise haddi hesabı yoktur.

Öncelikle Kürtler, değerleri olan  İslam'la barışık bir millettir. Kürtler, kendi kültürel değerlerini İslam'la yoğurmuş bir millet iken özellikle İslam düşmanlığını yapan, Kürtlerin değerleriyle oynayan Özgür Gündem ve yandaşları hiçbir zaman muvaffak olamayacaklarıdır.

 Ancak biz biliyoruz ki onların bu saldırıları bir hesaba binaen yapmaktalar. Bu hesaplardan birincisi Müslüman Kürt halkını, asli kimliği olan İslam'la bağlarını kopartmak ve içi boş batıl-beşeri ideolojilere tabi kılmaktır.  Diğer bir hesap ise yapmış oldukları bu İslam karşıtı saldırı ile Batılı devletlerin gözüne girmek ve bakın biz de sizin gibi çağdaşız, deyip onlardan bir aferin veya Müslümanlarla savaşmak için birkaç silah almaktır. Onun içindir ki İslam'a olan kinlerini bu tür hakaretlerle belli zamanlarda ifşa etmektedirler. Ancak Rabbimize hamdolsun ki yaptıkları bu hakaretler cevapsız kalmadı ve kalmayacaktır. Müslüman Kürt halkı, hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermedi ve inşallah vermeyecek de. Diyarbakır İslami Stk'ları olarak bizler de bugün olduğu gibi bunların pisliklerini ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetini Müslüman halkımıza anlatacağız.

D.Bakır'da faaliyet gösteren İslami Stk'lar olarak buradan bir kez daha haykırıyoruz ki bizler Müslümanlar olarak kimsenin kutsalına ve değerlerine saldırmıyoruz. Bizim dini değer ve kutsallarımıza da kimsenin saldırmaya hakkı yoktur. Dini değer ve kutsalları alay konusu edinmek, hakaret etmek sanatsal faaliyet de düşünce özgürlüğü de değildir. Bu açık bir şekilde din düşmanlığıdır. İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. Bunu yapanlar toplumsal huzuru bozmak isteyen fitnecilerdir. Halkı açık bir şekilde kin ve nefrete sevk ettikleri için aynı zamanda nefret suçu da işlemekteler.

Müslümanlar olarak İslami değerlere ve Peygamber(sav)'e yönelik hiçbir saldırıyı, aşağılamayı, hakareti, terbiyesizliği affetmek, görmezden gelmek veya tolerans tanımak gibi bir lüksümüz yok bizim olamaz da!

İslam'a ve kimlik değerlerimize türlü maskeler altında düşmanlık edip saldıran Allah(cc)'ın hiçbir kulu nazarımızda masum değildir. Tarihin hiç döneminde İslam'a ve Müslümanlara saldıranların başarılı oldukları görülmemiştir. Hep kazanan Hüseyinler, Selahaddinler  ve Said'ler olmuştur.

Ey çağımızın İslam düşmanları! Bu saldırı ve hakaretlerinizle sizler de başarılı olamayacaksınız. Bu dünyanız berbat, ahiretiniz hüsran olacak. Bunun için kendi iyiliğinize olarak bu düşmanlıktan vazgeçin.

Ancak sizin bu alçaklığınıza rağmen binlerce kez mazlum olsak ta bir kez bile zalim olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmeyiz. Bununla birlikte bir yanağımıza vurduğunuzda diğer yanağımızı döneceğimizi de sanmayın. Çünkü bizler Hıristiyan zahidleri değiliz. Bizler Kabil'in değil Habil'in mirasçılarıyız. Yezid'lerin değil Hüseyin'lerin takipçileriyiz. Allah'a hamd olsun ki hak ve adalete şahitlik etmek ve vahyin izzet, şeref ve onurunu ayakta tutmaya çalışan Müslümanlarız.

Bizler; insanlarla Rabbi arasındaki fitne, fesat gibi yapay engeller kalksın diye haykıran bir neslin evlatlarıyız.

Bizler; insanlığı Allah, din, kitap ve Peygamber'le buluşturmak için çalışmayı ibadet bilen, İslâm inanç ve akidesinin Müslümanlarıyız.

Sizlerin yalan, iftira, hakaret, kışkırtma ve tuzaklarınıza bakıyor ve ancak gülüyoruz. Bunu böylece bilin. Sizin gibi zalim, ateist, ahlaksızların tuzak ve entrikalarınızdan berîyiz.

Bizler ortaya koyacağımız onurlu tavır, duruş, yerinde ve tutarlı tepkilerle bu türden provakatif terbiyesizlikleri, itibarsızlaştırma girişimlerini boşa çıkartmak bugün buradayız…..

Bu vesileyle Özgür Gündem gazetesinde Halil İncesu adlı şahsın Efendimiz(sav)'e yapmış olduğu bu hakareti bir kez daha lanetliyoruz. Bununla birlikte Müslüman halkın inanç ve değerleriyle alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye, evlere ve işyerlerine sokmamaya tüm halkımızı davet ediyoruz.

DİYARBAKIR İSLAMİ STK'LARI

 

Önceki ve Sonraki Haberler