“İslami Mücadele Birikimimiz ve Gelecek”

“İslami Mücadele Birikimimiz ve Gelecek”

Selahaddin Eş Çakırgil, Elazığ’da “İslami Mücadele Birikimimiz ve Gelecek” başlıklı bir konferans verdi.

Elazığ Özgür-Der'in düzenlemiş olduğu İslami Mücadelede Güncel Fıkıh ve Kimlik İnşası üst başlıklı paneller ve seminerler dizisinde Selahattin Eş Çakırgil'in sunduğu "İslami Mücadele Birikimimiz ve Gelecek" konusu işlendi.

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Laçin, konuşmacının kısa biyografisini dinleyicilere sunmasının akabinde sunumunu yapması için Selahattin Eş Çakırgil'i davet etti.

Konuşmasına İslam'ın bir zorlama dini olmadığını, saldırgan ve savaşçı bir İslam vurgusunun emperyalist güçlerin hilafete olan düşmanlıklarından kaynaklandığını hatırlatarak giriş yapan Çakırgil "Elbette ki dinimize ve Müslümanlara saldıran güçlere karşı ılımlı yaklaşılması beklenemez fakat bir insana inancından dolayı yüz çevirmek ve ortada bir saldırı hali yok iken saldırmak İslami bir davranış değildir" dedi. Müslümanların son birkaç asrı iyi okumadığını ve bugün ki sıkıntılarımızın temel ekseninin bu olduğunu vurguladı. Sanayileşmeyle gelişen batıya karşı bizlerin yerimizde saydığını ve bir batı hayranlığının içimizde kol gezdiğini belirtti. Çakırgil konuşmasının devamında günümüz dünya siyasetine kısaca değindikten sonra Müslümanların dünya çapında gelişip güçlenmesinin önemine vurgu yaptı. Geçmiş ve günümüzü kıyaslayan Eş, bugünlerin daha ılımlı olduğunu ama bu durumun bizleri atalete sevk etmemesi gerektiğini ve sürekli ileri için çalışmamız gerektiğini belirtti. Son olarak Çakırgil, biz Müslümanların Allah'ın buyruklarını yeryüzüne yaymakla görevli olduğumuzu ve en önemlisi bizlerin belirli bir coğrafyanın insanları olmadığımızı, bir ümmet insanları olduğumuzu vurguladı. Biz Müslümanlar olarak "La ilahe illallah" şuurunu kavrayıp her anımızda bunu yaşayıp yaşatmamız gerektiğinin altını çizerek sunumunu sonlandırdı.

Program soru-cevap faslından sonra sona erdi. Selahaddin Eş Çakırgil program çıkışında okuyucularının kitaplarını imzaladı.

alazgi-20160327-02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler