Diyarbakır’da “Peygamber Tasavvurumuz” Konuşuldu

Diyarbakır’da “Peygamber Tasavvurumuz” Konuşuldu

Diyarbakır Özgür-Der Üniversite Gençliğinin aylık düzenlediği seminerlerin altıncısı “Peygamber Tasavvurumuz” başlıklı seminer ile devam etti.

Diyarbakır Özgür-Der Üniversite gençliğinin başlattığı Gençlik Seminerleri çalışmasında bu ay ki konu başlığı "Peygamber Tasavvurumuz" idi. İrfan Tanrıverdi' nin sunuculuk yaptığı seminerde Mustafa Kılıç Kur'an tilavetini okudu. Ardından Tanrıverdi, sunumu gerçekleştirmesi için Abdullah lezgi'yi davet etti.

Lezgi, sunumunda şu noktalara değindi.

Allah'u Teâlâ çeşitli zamanlarda insanlara kulluklarını hatırlatmak, onları şirkten arındırmak ve büyük günün azabından korkutmak üzere, yine insanların içinden uyuyan, çarşıda pazarda gezen, yemek yiyen, acı çeken, üzülen, bazen hatalar yapan, eşleri çocukları olan bazılarına vahiy göndermiştir.

Kur'ani mesajın ilk örnek uygulayıcısı olarak Allahın elçisi olan Hz Muhammed'in rolünü ve örnekliğini doğru algılamak, Kur'an'i mesajın doğru kavranması ve günümüz şartlarında örneklendirilmesi için vazgeçilmez bir sorumluluktur.

İşte biz Müslümanlar peygamberlerin özellikle Hz. Muhammed'in konumunu kuran perspektifinde değerlendirmeli ve doğru bir yere oturtmalıyız çünkü bu konuda bir çok kesimin peygambere yaklaşımları kuran merkezli değildir. Bazı kavimler resullerini öldürmüşler,yurtlarından sürmüşler; bazı toplumlar ise onları fazla yüceltmiş ve peygamberi beşer üstü bir konuma bir nevi ilahlık mertebesine yükseltmişlerdir.

Bizlerin kurandan anladığımız peygamber tasavvuruna göre resul bir insandır. Beşer olarak taşıdığı zaaflara karşı uyarılmıştır. Bununla birlikte kuranı en iyi anlayan resul(s)'dür. Yine en iyi uygulayan, pratize eden odur. Müminler için en güzel örnektir. Onun fiilleri vahiyle destekleniyordu. O, insanların ve şeytanın ona karşı tuzaklarından korunmuştur.

Program sonrası küçük bir ikram eşliğinde hasbihal edildi.

 

dsc_1018.jpg

 

dsc_1020.jpg

 

dsc_1029.jpg

 

dsc_1031.jpg

 

dsc_1033.jpg

dsc_1038.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler