Rusya'nın Halep'teki Katliamları Adana'da Protesto Edildi

Rusya'nın Halep'teki Katliamları Adana'da Protesto Edildi

Adanalı bir grup Müslüman Halep’te emperyalist Rusya'nın yaptığı katliama sessiz kalmadı.

Aralarında Özgür-Der, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Medeniyet Vakfı ve Asım'ın Nesli Derneği sabah namazında Ulucami'de bir araya gelerek yapılan bu katliamları telin etti.

Özgür-Der Adana Temsilciliğinden Recai Ağuş'un sunumunu yaptığı programda yazar Ahmet Varol kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriye'de İslami hareketi boğmak için emperyalist Rusya ve emperyalist ABD kendi aralarında bir anlaşma yapıyorlar. Savaşmayan taraflar nasıl olur da İslami hareket adına anlaşma yapıyor? IŞİD, Suriye'de İslami hareketi sırtından vuruyor." dedi.

Diğer bir konuk Recep Songül hoca da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında "İslam dünyasının sayısı çok ama yüreğinde ümmet endişesi taşıyan Müslümanların sayısı az ve bu endişeyi taşıyan Müslümanların kendi aralarında bağlarını güçlendirmesi gerekir. Ümmet endişesi taşıyanlar Suriye devrimine destek olması gerekir. Namazlarında kardeşlerini yalnız bırakmaması gerekir ve fiili dua infaklarını artırmaları gerekir. Direnişe zamanında yapılmayan infak içimizde bir uhde olarak kalabilir." dedi.

Program Hacı Ali Doğan'ın okuduğu basın açıklaması ve Serdar Gürbey'in yaptırdığı dua ile sona erdi.

img-20160501-wa0030.jpg

img-20160501-wa0031.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

 

img-20160501-wa0029.jpg

 

img-20160501-wa0032.jpg

img-20160501-wa0035.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler