Esed ve Rusya'nın Halep'teki Katliamları Adana'da Protesto Edildi

Esed ve Rusya'nın Halep'teki Katliamları Adana'da Protesto Edildi

Halep'te devam eden katliamlar Adana'da aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu bir eylemle telin edildi.

Adana'da aralarında Özgür-Der'in de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Suriye Umut Topluluğu bugün Cuma namazından sonra Beş Ocak Meydanında Halep'te yapılan katliamları telin edip şehit olanlar için de gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Suriyeli çocukların yoğun katılım gösterdiği programda tekbir getirildi, sloganlar atıldı ve bir basın açıklaması yapıldı.

img-20160506-wa0078.jpg

img-20160506-wa0082.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

 "Çocukları Niçin Öldürüyorsunuz?"

Biz buraya bu soruyu sormak için toplandık.  Suriye'de savaş olduğu söyleniyor. Savaş güçleri dengeli askeleri ve silahları olan iki ülke arasında olur. Biz Suriye'de savaş değil katliam görüyoruz. Rusya havadan yerleşim yerlerine çocuk yaşlı kadın demeden nesli katlediyor.

Biz Suriye Umut Topluluğu olarak tüm Avrupa'ya,  tüm dünyaya sesleniyoruz:

Biz Halepli, Bayırbucaklı, Aynel Araplı ayrımı yapmıyoruz. Bizler kardeşiz. Bizler insanız. Neden bu katliama sesiz kalıyorsunuz?

Yüce Allah Kur'an'da şöyle buyuruyor: "Sakın Allah'ı zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir." (İbrahim, 42)

Esed rejimi ve destekçileri Halep'i vurmaya devam ediyor. İnsanlar evsiz ve aç tüm bunlar olurken İslam alemi ve alimler suskun tüm dünya susuyor. Suriye Umut Topluluğu olarak Adana ve Reyhanlı'da dua ederek tüm bu olanları kınıyoruz. Dünya Suriyelilere sahip çıkmadı. Biz müslüman olarak Allah'a güvenimiz tamdır. Biz yardımları Allah'tan bekliyoruz. Allah mazlumlara sahip çıkacaktır. Biz buna iman ediyoruz. Biz Halep ile beraberiz. Biz Bayır bucak ile beraberiz. Bütün dünyada ezilen, katledilen insanlarla, beraberiz. Biz buradayız ama kalbimiz Suriye'de. Ey Halep senin kanın akıyor bizim canımız yanıyor!

 

Destek Veren Kuruluşlar:

Özgür-Der

Davet ve Kardeşlik Vakfı

Hilal-Der

İMH

Ülfet-Der

ADYAR

Hüda-Par

Mazlum-Der

 

img-20160506-wa0083.jpg

 

img-20160506-wa0085.jpg

img-20160506-wa0087.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler