Darbeye Teşebbüs Bartın Halkını Sokağa Döktü!

Darbeye Teşebbüs Bartın Halkını Sokağa Döktü!

15 Temmuz darbe teşebbüsüne direnmek için Cumhuriyet meydanında sabaha kadar nöbet tutan Bartın halkı bugün ikindi namazında Arap Camii önünde buluştu.

Bartın sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelen duyarlı Bartın halkı, darbeye karşı meşru iktidarın yanında olduklarını belirterek darbe girişimini lanetledi. Darbelere karşıçıkacağına onur ve izzeti için asla korkaklık göstermeyeceğine ve Rablerinden sabır ve namazlarıyla yardım dileyeceklerine söz vererek; "Müslüman darbeye boyun eğmez!, Darbeye karşı omuz omuza, Cuntanın tankı yıldıramaz halkı!, Uyan diren özgürleş!, Paralel çete hesap verecek!, İşbirlikçi hainler hesap verecek!, Yaşasın ümmet dayanışması!" sloganları atıldı ve "Seni vuranı unutma ey halkım!, Darbeciler halka hesap verecek!"  pankartları açılarak, tekbirler ve sloganlar eşliğinde basın bildirisi okundu.Bartın'lı STK'lar adına M. Şuayip Mekeç kısa bir değerlendirme konuşmasının ardından Bartın'lı sivil toplum kuruluşları adına Abdullah Erkan basın bildirisini okudu. Grup bildirinin ardından darbe karşıtı gösterilerde hayatlarını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazı kıldı. Duanın ardından grup, darbe ihtimaline karşı meydanları boş bırakmayacağını belirterek halkı meydanda kalarak direnişi sürdürmeye davet etti ve basın açıklamasını sonlandırdı.

bartin-20160716-1.jpgbartin-20160716-2.jpgbartin-20160716-3.jpgbartin-20160716-4.jpgbartin-20160716-5.jpgbartin-20160716-6.jpgbartin-20160716-7.jpgbartin-20160716-8.jpgbartin-20160716-9.jpgbartin-20160716-10.jpeg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

TÜRKİYE HALKI DARBEYE BOYUN EĞMEYECEK!

Hepimizin tanık olduğu gibi dün gece alçak bir güruh tarafından halkın iradesiyle yönetimde bulunan seçilmiş hükümeti ve milli iradeyi hedef alan bir darbe girişimine tanık olduk. Bizler bu fırsatçılara, emperyalist işbirlikçiliği ile hareket eden halk düşmanı ve İslam düşmanı bu darbecilere prim vermemek bu insanlık düşmanı fırsatçılara karşı çıkmak için burada toplanmış bulunmaktayız.

Bugün şunu biliyoruz ki bu halk darbelerden yana geçmişte büyük acılar yaşamıştır. Gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına bu topraklarda yaşayan herkes darbecilerin ihtiraslarına, halkını küçük gören hainliklerine tanık olmuş, gerek geçmiş darbelerde bir fiil zulme maruz kalarak gerekse uzun süre özgürlükleri kısıtlanarak büyük bedeller ödemiştir. 15 yıldır iktidarda olan halkın büyük çoğunluğunun oyuyla iktidarda kalışını sürdüren, halkına, ülkesine ve dünyadaki mazlum coğrafyalarael uzatmayı onlarla dayanışmayı ve bu memleketin insanlarının mutlu olacakları bir ülke geleceğini kendisine şiar edinmiş bir iktidarın meşruiyetine ve arkasına aldığı halk iradesi gücüne karşı yapılan bu darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Bu konuda halkın iradesinin yanında olacağımızı ve bunun taşıyıcılığını yapan AK Parti iktidarının arkasında olacağımızı buradan haykırıyoruz.  Bizler dar, hizipçi bir çevrenin dini değerlerimizi bile kafasına göre yorumlayan, kendisinden olmayanı ötekileştiren ve içinde yaşadığı halkı değil dünyadaki güç dengelerini oluşturan işgalleriyle,ırkçılığıyla ve zulümleriyle tanıdığımız devletleri arkalarına alarak darbe yapmaya kalkışan bu güruhu nefretle lanetliyoruz.

Bugün irademize sahip çıkma günüdür. Oylarımıza sahip çıkma günüdür. Halkın cebinden çıkan paralarla elde edilen imkânları halka karşı kullanmak isteyenlere engel olma günüdür!Bizler geçmişte olduğu gibi darbeler karşısında sinmeyeceğiz! Göğsümüzü darbecilerin tanklarına tüfeklerine siper edeceğiz! Kadınımızla erkeğimizle tek yürek bütün darbe teşebbüslerine karşı çıkacağız! Bu konuda meşru iktidarın yanındayız. Bu darbecilerin ellerine fırsat geçtiğinde gözlerini kırpmadan çok büyük katliamlar yapmayı göze aldıklarını biliyoruz!  Ankara Beştepe'de, Kızılay'da, İstanbul Boğaziçi köprüsünde, Fatih'te ve birçok semtte halkın üzerine ateş açtılar, helikopterlerden insanları taradılar, tanklarla insanları ezerek katlettiler. Niyetleri halkın oylarıyla başa gelmiş Cumhurbaşkanı'nı katletmek ve halkı görmezden gelerek iktidarı ele geçirmeye çalışan bu zalimlere Allah fırsat vermedi. Bizler bu darbeci zihniyeti 12 Eylüllerden, 28 Şubatlardan, Mısır'dan çok iyi biliyoruz. Bu zihniyet binlerce insanı 12 Eylül'de, 28 Şubatta ve geçtiğimiz senelerde Mısır'da Rabia Meydanında katletti.   Ankara'da İstanbul'da ve çeşitli vilayetlerde katletmeye devam ediyor. Katledilen kardeşlerimizin 100'ü geçmiş durumda ama hamdolsun bu darbe teşebbüsü iktidar ve güvenlik kuvvetlerinin onurlu mensupları sayesinde atlatılmış ve alçak saldırı kıymetli halkımızın sağduyu duyu duvarına çarpmıştır.Tek hedefi darbe ile iktidara gelmek ve despotik ve emperyalist bir rejim kurmak olan bu zalim güruh, yalan haberlerle, iftiralarla ve  hizipçilikle insanların huzuruna, iktidar partisine verdikleri desteğe ve siyasi iradeye suikast kurdular.

Bizler bu mazlum coğrafyanın Müslüman halkları olarak asla kardeşliğimizden, ümmetle olan dayanışmamızdan, rabbimize verdiğimiz kulluk vazifemizden, adaletten ve mazlumun yanında zalimin karşısında durma tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu konuda kurşunla kaynatılmış sağlam duvarlar gibi olmaya Allah için saf tutmaya söz veriyoruz!

Değerli kardeşlerimiz sizleri iyilik takva ve erdemler yolunda dayanışmaya davet ediyoruz. Gün ihtilaf günü değildir. Bu konuda birbirimizle didişmemiz şeytan ve dostlarını sevindirecek ve gücümüzü zayıflatacaktır.

Başta Ankara, İstanbul ve Sakarya olmak üzere İzmir'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a memleketin en uzak noktalarında darbe teşebbüsüne direnen birbirleriyle kenetlenmiş bir şekilde ülkesinin meşru iktidarına sahip çıkan ve meydanları boş bırakmayan Müslüman Türkiye halkı ile gurur duyuyoruz. Şunu unutmayalım biz dik durursak Birbirimizle kenetlenirsek bundan bütün Türkiye kazanacak! Gazze'nin, Kahire'nin, Bosna'nın, Arakan'ın,  Doğu Türkistan'ın Şam'ın, Filistin'in Kudüs'ün mazlum halkı kazanacak! Dün akşam bütün ümmet ellerini semaya açmış Rabbinden rahmet ve yardımını yağdırması için duadaydı. Allah bu halkın duasını kabul etti. Fakat asla gaflete düşmeden dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Bu vesile ile dün akşam İstanbul'da ve Ankara'da zalim cuntaya direnirken hayatlarını kaybeden kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyor onların devrettiği nöbeti  devam ettirmek üzere tüm duyarlı kardeşlerimizi bu akşam  Cumhuriyet meydanında olmaya davet ediyoruz.

Bartın Darbeye Karşı Dayanışma Topluluğu

Önceki ve Sonraki Haberler