Darbeye Karşı Direniş Saraçhane’de Selamlandı!

Darbeye Karşı Direniş Saraçhane’de Selamlandı!

Darbe kalkışmasına müsaade etmeyen halkın direnişi Saraçhane Parkı'nda selamlandı.

Haksöz Haber

foto-galeri.gifÖzgür-Der'in çağrısıyla 18 Temmuz Pazartesi akşamı Fatih Saraçhane Parkı'nda 15 Temmuz darbe kalkışmasını püskürten Türkiye halkının direnişi selamlandı.

Sunuculuğunu Murat Ayar'ın yaptığı program akşam namazının kılınması ile başladı.

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(1).jpg

Programda akşam namazının ardından selamlama konuşması yapan Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) Başkanı Asım Gültekin konuşmasında Müslümanlar arasındaki ilişkiler ve cami-mescitlerin önemine değindi.

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(4).jpg

Asım Gültekin'in ardından bir konuşma yapan Davet Derneği'nden Ahmet Yıldız darbeyi püskürten halkın çok önemli bir iş başardığını ve Müslümanların ahiret bilincini merkeze alan bir mücadele sürdürmelerinin öneminin altını çizdi.

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(2).jpg

Ahmet Yıldız'dan sonra konuşma yapan Gazeteci Yazar Adem Özköse darbe gecesi yaşadıklarından örnekler vererek direnişte İslami bilincin ön plana çıktığını ve darbe karşıtı direnişin İslami kimliğe dayandığını vurguladı.

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(5).jpg

Haksöz Dergisi Yazarı Hamza Türkmen ise konuşmasında darbeye kalkışan kadroların sadece Fetullahçı Terör Örgütüne ait olmadığını, ordu içindeki Batı Çalışma Grubu ve Ergenekon kalıntılarının da işbirliği olduğunu söyledi ve darbe kalkışmasının dış desteğine vurgu yaptı.

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(3).jpg

grup_yuruyus-001.jpg

Konuşmaların ardından sahne alan Grup Yürüyüş seslendirdiği ezgi ve marşlarla darbe kalkışması karşısında hayatlarını feda edenleri ve onurlu bir direniş gösteren Türkiye halkını selamladı.

darbe_kalkismasi_protestosu_.jpg

Şair Ali Emre'nin darbeye karşı direniş ile ilgili yazdığı şiiri okumasının ardından sahneye çıkanSelami Güneş İslami ezgiler seslendirdi.

said-sahin-001.jpg

Ezgilerin ardından bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin darbe kalkışmasının Müslümanları birleştiren bir hayra vesile olacağına inandığını söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Darbeye karşı duran ve birçok yerde can veren kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar canlarını verdiler, memleketi kurtardılar. Onları kaybettik, ama memleketi kaybetmedik. Bu yönüyle o kardeşlerimizi umut ediyoruz ki Rabbim cennetine koysun. Onları şehitler sınıfından yazsın.".

darbe_kalkismasi_protestosu_sarachane-(6).jpg

Program cemaat halinde kılınan yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile son buldu.

 

darbe_kalkismasi_protestosu__-(1).jpg

darbe_kalkismasi_protestosu__-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler