Sakarya’da Onbinler Darbecilere Karşı Yürüdü

Sakarya’da Onbinler Darbecilere Karşı Yürüdü

Sakarya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen Darbeye Karşı Protesto Yürüyüşü on binlerce Sakarya’lının katılımı ile gerçekleştirildi.

HAKSÖZ HABER

Adapazarı Stat önünde başlayan yürüyüş Kent Meydanında son bulurken yürüyüş boyunca tekbirler getirilirken "Darbeye Karşı Omuz Omuza" "Darbeciler Halka Hesap Verecek"  sloganları atıldı.

Kent Meydanında ise Yürüyüş Komitesine mensup Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri selamlama konuşması yaparken aynı zamanda birlik adına ortak bir bası bildirisi de okundu. Sakarya Özgür-Der Şubesi adına Şube Başkanı Mehmet Baki Kızıltepe Haksöz Dergisi Yazarı Mustafa Yılmaz'ın deneme yazısından esinlenerek hazırlanan metni okurken ortak basın bildiri metni aşağıdadır:

Selam olsun okçular tepesini terk etmeyenlere

Selamunaleyküm Sakarya

Selam olsun 6 gündür sokaklarda caddelerde ve meydanlarda darbelere /darbecilere geçit vermeyen, şafağı secde ve dua ile karşılayan direnişinize.

Emperyalistlerin ümmet coğrafyamızı işgali ile başlayan vesayetten kurtulma mücadelemiz sürüyor. Bizleri böldüler, aramıza sınırlar çektiler, ellerimizi birbirinden kopardılar fakat gönüllerimizi koparamadılar.

Tarihimiz vesayetten kurtulma mücadelelerimizin darbeler ve muhtıralarla durdurulmaya çalışılmış onlarca örnekle dolu

Kanaat önderlerimiz, aydınlarımız ve siyasetçilerimiz idam edildi, zindanlara atıldı ve sürüldüler ama bu millet değerlerinden ve bu uğurdaki mücadelelerinden asla vaz geçmedi

28 Şubat post modern darbesinden buyana milletimiz, iradesine ipotek koymaya çalışanlara ve uzantılarına karşı direnişi meydanlara taşıdı, dik durdu, dik duranları yalnız bırakmadı. Kemalist, ulusalcı veya fetöcü cuntacılara karşı direnişini darbere karşı omuz omuza vererek sürdürmüştür.

15 Temmuz'da hain paralel fetöcü münafıklar ordusunun tanklarının önüne yatarak mermilere göğsünü siper ederek, selalarla, ezanlarla ve tekbirlerle ( TEKBİR) hain cuntacıları durdurarak tarihe silinmemek üzere mücadele azmini not düşmüştür.

Mücadelemiz, Şam da, Kahire de, Kudüs te, Bağdat ta, Arakan da ve Tüm coğrafyamızın doğusunda batısında kuzeyinde ve güneyinde tüm emperyalist ve siyonist çeteler ve onların kulları baasçı, cuntacı yönetimler mağlup edilene tüm mazlum ve mahrumlar özgürleşene kadar sürecek/ sürmelidir

Selam olsun bedenini tanklara, göğüslerini mermilere siper ederek münafıklar ordusunu durduran Şehitlerimize  Allah şahadetinizi kabul etsin

Selam olsun gazilerimize Allah acil Şifalar versin

Selam olsun analarına, eşlerine, babalarına ve çocuklarına Allah sabırlar versin sizleri cennette buluştursun

Selam olsun Nöbete devam edenlere OKÇULAR TEPESİNİ terk etmeyenlere Allah yar ve yardımcınız olsun

Allah'a emanet olun.

sakarya-20160721-01.jpgsakarya-20160721-02.jpgsakarya-20160721-03.jpgsakarya-20160721-04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler