Muş Özgür-Der’de “Hayatı Kur’an ile Yönlendirmek” Konusu Ele Alındı

Muş Özgür-Der’de “Hayatı Kur’an ile Yönlendirmek” Konusu Ele Alındı

Muş Özgür-Der’in bu haftaki (6.10.2016) seminerinin konusu “Hayatı Kur’an ile Yönlendirmek” idi.

Konuyu ele alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Kur'an'a uzak bir toplumun mensubuyuz. Sistem dışlıyor, gelenek adeta haz aracı gibi görüyor. Oysa Kur'an ciddiye alınmalı ve dönüştürmelidir." dedi.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kur'an tebliğ ve davet görevi yüklüyor ve bunu topluca üstlenmeye çağırıyor. Gündem belirliyor. İman şahitliği, şahitlik toplumsal hayatı dönüştürmeyi getirir ve bu da ancak birlikte yapılır. Mücadele tek başına verilmez. 'Allah'ın ipine sarılınız.' (Al-i İmran, 3: 103) emrinin hep birlikte muhatabıyız. Direnmenin başka bir yolu yoktur. Birliktelik bazı vasıflar gerektirir. Fedakarlık, dayanışma, Allah için sevme ve birbirimizin eksiklerini tamamlama konusunda Rasulullah'ın örnekliği belirleyicidir."

Müslümanların zaaflarıyla yüzleşmeleri gerektiğini belirten Kaya, kimliğimizi ve ilişkilerimizi ahlaki zaaflardan arındırmamız gerektiğini, ahlaki düzlemde kendimizi geliştirmek için sabırsızlık, gevşeklik, nemelazımcılık vs. tavırlardan uzak durmanın önemli olduğunu vurguladı.

İnsanların birlikte hareket etmelerinin zor ama birbirlerini dışlamalarının kolay olduğunu söyleyen Kaya, sıradan insanları duyarlı hale getirmenin, onlara sistematik düşünce kazandırmanın, rehberlik yapmanın, onları organize edip İslami mücadeleye teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

Sorular bölümünün ardından program sona erdi.

whatsapp-image-2016-10-06-at-20.42.33.jpgwhatsapp-image-2016-10-06-at-20.58.02.jpgwhatsapp-image-2016-10-06-at-20.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler