Özgür-Der: Şiddet Hak Savunma Yöntemi Olamaz!

Özgür-Der: Şiddet Hak Savunma Yöntemi Olamaz!

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi PKK’nın Diyarbakır Bağlar ilçesinde gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı yayınladığı basın açıklaması ile kınadı.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Türkiye'nin gerek doğusunda gerekse de batısında tırmandırılmaya çalışılan şiddetin amacı bütünüyle toplumda infial yaratmak ve ülkeyi kaosa sürüklemektir. Kürtler adına hak, hukuk mücadelesi verdiğini iddia eden parti ve Pkk gibi örgütler şiddeti tırmandırarak kendilerince bir neticeye varmak istemektedirler. Ancak sürdürülen bu kör savaşın içinde bırakılan sivil halkın mağdur edilmesi artık söylenecek söz bırakmamaktadır.

Bugün şehirlerimizde patlatılan bombalı araçların Kürt sorunuyla hiçbir alakası yoktur. Sözde Kürtler adına şiddeti tırmandıran ve bölge halkının hem canına, hem de malına kasteden bu gözü dönmüş örgütün yaptıklarını kınıyor ve lanetliyoruz. Aynı şekilde bu eylemleri savunanların da insanlıktan nasiplerini almadıklarına inanıyoruz.

Çok değil daha birkaç ay öncesinde halkımız yaşadığı Diyarbakır Sur travmasını daha atlatamamışken yeniden şehirleri kan gölüne çevirmek hiçbir şeyle izah edilemez. Bu eylemler ne siyasi iradeye sahip çıkmak ne de toplumun hukukunu korumak adına yapılmış eylemler değildir. Bu eylemler terör eylemidir.

Herkes bilmelidir ki, bölgede yaşanan bu tür terör eylemleri Kürtler adına çözüm üretmeyecektir. Bilakis toplumsal huzuru sabote edecek ve halkımıza nefes aldırmayacaktır. Bölgemizdeki krizin derinleşmemesi için terör eylemlerinden derhal vazgeçilmelidir. Çözüm, şehirleri yıkmak ve insanları öldürmekle gelmez bunu herkes bilmelidir.

Bizler bu eylemlerin Kürtler adına yapıldığını kabul etmiyoruz. Bir örgütün siyasal ihtirası ve inadı adına yapılanların meşruiyeti söz konusu olamaz ve tasvip edilemez. Bundan ötürü herkesin sorumluluğunun bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğine inanıyor ve toplumsal sağduyuya seslenerek şiddeti yöntem olarak seçen bu örgütü insanlık adına mahkûm etmeye çağırıyoruz.

Saldırıda yaşamını yitiren insanlarımıza Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifa diliyoruz.

SÜLEYMAN NAZLICAN 
Diyarbakır Özgürder Şube Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler