İlk Cemre dergisinin 5. sayısı çıktı!

İlk Cemre dergisinin 5. sayısı çıktı!

Diyarbakır’da Özgür-Der gençliğinin çabaları ile çıkan "Fikir, edebiyat ve gençlik" içerikli İlk Cemre dergisinin 5. sayısı okuyucularıyla buluştu.

Diyarbakır'da Özgür-Der gençliğinin el emeği göz nuru ile çıkan İlk Cemre dergisinin 5. sayısı okuyucularıyla buluştu.

 

Surların dibinde Dicle'nin bereketli sularında büyüyen genç kalemleri keşfe çıkan dergi, yine dolu dolu… Bu sayıya ağırlıklı olarak genç kalemlerden şiir, deneme ve kitap değerlendirmeleri damlamış. Dergide "Amed Apartmanı"ndan yola çıkılmış, "Taş Şehrin Hikâyesi" ile "İzler"  sürülmüş, "Hasret Nöbetleri"ne tutulmuş, yürekten bir "Ax Helepçe" denmiş,  "Filistin'e Gözyaşı" akıtılmış, "Güneşe Koşan Adamlar"la "Şair Duası" ile iman edenlerin "Veli"si Yüce Allah'a "Sekine"de avuçlar açılmış…

 

Dergide Ak Parti Hakkında açılan kapatma davası ve Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etme kararı da değerlendirilmiş. Derginin "Söyleşi" bölümüne Haksöz dergisi yazarı ve Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Rıdvan Kaya konuk olmuş. Kaya ile AK Parti'ye açılan kapatma davası ve Ergenekon soruşturması ışığında Türkiye rejimi konuşulmuş.

 

İLK CEMRE DERGİSİ

İrtibat: 0 412 228 74 57

ilkcemre@gmail.com

Önceki ve Sonraki Haberler