Özgür-Der Başkanı Suriye Dost Okulu ve Batman Barosunu Ziyaret Etti

Özgür-Der Başkanı Suriye Dost Okulu ve Batman Barosunu Ziyaret Etti

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Batman’da faaliyetlerini sürdüren Suriye Dost Okulunu ve Batman Barosunu ziyaret etti.

Meryem Beyza Sevim / Haksöz Haber

2-3 Aralık 2016 günlerinde Batman'a bir ziyaret gerçekleştiren Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Batman Kısmet Mahallesinde bulunan 750 öğrenci kapasiteli Suriye Dost Okulu'nu ziyaret ederek öğretmenlerle görüş alış verişinde bulundu. Kaya, okul müdürü Fewaz Er Ravi'den bilgi alarak öğretmenlere hitaben bugün ümmetin Suriye konusunda ciddi bir duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayarak bütün dünya zalimlerinin ümmet coğrafyası üzerinde ciddi bir hesaba giriştiklerini ifade etti. Ensar-muhacir hukukunun önemine değinerek bu zor günleri güçlü bir iradeli duruşla bu çocuklarımızı yarınlara hazırlayıp, Allah'a samimi bir kul olarak yetiştirmenin önemi üzerinde durdu. Onların Allah'ın bir emaneti olarak görülmesi gerektiğine değindi. Rıdvan Kaya'nın ziyareti, okul öğretmenleri "Özgür-Der gibi duyarlı kuruluşların varlığı, Suriye'nin mağlup olamayacağının habercisidir. " diyerek karşılık verdiler. Okul yöneticileri Batman Özgür-Der Şubesinin Batman'daki Suriyeli muhacirlere ve Suriye Okullarına göstermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Suriye Okuluna yapılan ziyaretin ardından Rıdvan Kaya, Özgür-Der yönetiminden bir heyetle yeni seçilen Batman Barosu'nu ziyaret etti. Görüşmede Baro Başkanı Hamit Çakan, Batman Barosundan Av. Ahmet Şükrü Deniz, Av. Baran Ortaboy, Av. Mustafa Deniz bulundular. Rıdvan Kaya, Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, özellikle de bölgede sorunlara karşı hakkaniyetli bir duruşun gösterilmesi noktasında Baro'ya ciddi sorumluluklar düştüğünü belirterek yeni görevlerinde başarılar diledi.

batman-20161203-01.jpgbatman-20161203-02.jpgbatman-20161203-03.jpgbatman-20161203-04.jpg

batman-20161203-05.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler