"Çocuklara Kariyer Odaklı Hayat Kurmayın"

"Çocuklara Kariyer Odaklı Hayat Kurmayın"

Esan Gül, Ankara Özgür-Der'de "Gençliğin Kimlik Oluşumu" konulu bir seminer verdi.

Psikolog/Yazar Esan Gül, yalnızca kariyer odaklı hayat planlamasının çocukları boşluğa ittiğini ifade ederek, ebeveynlerin çocukları ile farklı alanlarda iletişime geçerek birlikteliklerini artırması gerektiğini söyledi.

Ankara Özgür-Der'de "Gençliğin Kimlik Oluşumu" başlıklı seminere katılan Gül, konuyu çeşitli maddelerde ele aldı.

Gül, konuşmasına "Ben kimim?" sorusuyla başlayarak, konuyu öncelikle "zaman", "mekan", "aile" başlıklarına böldü.

Zamanı, geçmiş, günümüz ve gelecek bakış açısının, mekanı ise tarihi mekanların kimlik oluşumuna etkileri olarak izah eden Gül ailenin çocukları üzerindeki etkilerini ayrıca ele aldı.

Gül, ebeveynlerin çocukları için yalnızca kariyer odaklı bir hayat kurmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklar ile farklı alanlarda iletişime geçerek birlikteliğinizi artırmak sağlıklı bireyler oluşturmak açısından önemlidir." dedi.

Yalnızca kariyer odaklı bir hayat planlanmasının çocukları boşluğa ittiğine dikkati çeken Gül bunun sonucunda çocukların kendilerini farklı arayışlar içine girdiğini anlattı.

Gül, ailedeki iletişim kopuklukları, çatışmalar veya ebeveyn ayrılıklarının çocuklar üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunun altını çizerek, "Günümüz gençleri özellikle sosyal medya üzerinden gerçek olmayan sanal kimlikler oluşturuyor, kendilerini burada buluyorlar. Ebeveynler bununla mücadele etmeli." diye konuştu.

Her zamanın kendi dilini ürettiğini hatırlatan Gül, ebeveynlerin çocuklarına yaklaşırken kendi dönemleri üzerinden bir kıyaslama yaparak değil, bu zamanın dilini öğrenerek iletişim kurmalarının daha doğru bir yöntem olacağını belirtti.

Haber: Yusuf Ahmet Kaya

ankara-ozgurder.jpeg

 

Önceki ve Sonraki Haberler