Hizb-ut Tahrir’den Diyarbakır Özgür-Der’e Ziyaret

Hizb-ut Tahrir’den Diyarbakır Özgür-Der’e Ziyaret

Son günlerde yargının hedefinde olan Hizb-ut Tahrir Diyarbakır mensuplarından bir grup Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti.

Hizb-ut Tahrir adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle yargı zorbalığına muhatap olan,  Köklü Değişim Dergisi Temsilciliği'nden bir heyet Özgür-Der Diyarbakır temsilciliğini ziyaret etti.

Özgür-Der Diyarbakır Şube başkanı ve yöneticilerinin ağırladığı Hizb-ut Tahrir mensuplarıyla, özelde yargıda yaşanan hukuksuzluklar, genelde ise müslümanların durumu konuşuldu.

28 Şubat mağdurlarıyla beraber mağdur edildiklerini, bu sürecin FETÖ'nin yargıda etkin olduğu dönemde de devam ettiğini söyleyen Hizb-ut Tahrir heyeti, gelinen noktada yargının içerisindeki yeni örgütlenmelere işaret ederek, kendilerine yönelik yargı zorbalığı hakkında bilgi verdi.

İktidarın oya ve siyasete yansıması oranında müdahil olduğunu, yargıdaki keyfiliğe sessiz kaldığının altını çizen heyet, hükümetin devletin kodlarına döndüğünü, bu nedenle bu türden ihlalleri ortadan kaldırma iradesi ortaya kocayamadığından yakındılar.

Özgür-Der yönetimi de Hizb-ut Tahrir'e yönelik hukuksuzlukları yakından takip ettiklerini, sadece bunlara değil diğer insanlara yönelik de ciddi hak ihlallerinin yaşandığını, müslümanlar olarak yapıcı bir muhalefetle, uyarı ve ikazın önemi üzerinde durdu.

70-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler