Özgür-Der Şubelerinden Tuşba Özgür-Der'e Ziyaret

Özgür-Der Şubelerinden Tuşba Özgür-Der'e Ziyaret

Tatvan, Muş, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Ergani, Gürbüz, Kulp ve Batman Özgür-Der şube ve temsilcilikleri Özgür-Der Van şubesinde bir araya gelerek yeni açılan Tuşba Özgür-Der’e ziyaret gerçekleştirdiler.

İslami mücadelede toplumsal ıslahın gerçekleşmesinde farklı enstrümanların kullanım fıkhının konuşulduğu toplantıda kısaca şunlar kaydedildi:

-Türkiye'de çok sık değişim ve gelişmeler yaşıyoruz, aynı zamanda gayri İslami yaşam tarzının da hızlı bir şekilde yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Rabbimizin bize sorumluluk olarak yüklediği şahitlik vazifesini yaparken bazı handikaplarımızın aşılması gerekiyor.

-İlkeli olmak adına içe kapanık bir tarz geliştirerek dışarıdan yalıtılmak ile sabitelerimizi unutarak savrulmalara düçar olmak gibi iki uçtan sakınmalıyız. İzzetli ve etkin mücadele etmenin yollarını istişare etmek durumundayız.

-İslami iddiaları olan kadroların zamanla yeni fıkıhlar geliştirememesi kırılmalara ve moral bozukluklarına neden olmaktadır. Yenilenmek ve esnek davranmak sayesinde toplumsal değişim ve dönüşüme ciddi katkılar sunabiliriz. Bulunduğumuz adresin itibarını koruyarak ve muvahhid kadrolar yetiştirerek İslami mücadelenin omurgasını güçlendirmeliyiz. Aynı zamanda AK parti iktidarıyla oluşan yeni sosyal projeler ve alanlarda da İslami sosyalleşme ve toplumsal gelişmeye katkı sunacak bir tarz geliştirmeliyiz.

Bu bağlam üzerine kardeşlerin istişare ettiği toplantı hayırlara vesile olması arzusuyla sona erdi.

whatsapp-image-2018-02-11-at-21.52.11.jpg

whatsapp-image-2018-02-11-at-21.52.12.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler