Bursa’da Doğu Guta’daki Katliamlar Protesto Edildi

Bursa’da Doğu Guta’daki Katliamlar Protesto Edildi

Cuma namazından sonra Bursa’daki Orhangazi Parkı’nda toplanan kalabalık, Doğu Guta’da gerçekleştirilen katliamları lanetledi.

Bursa'da cuma namazı çıkışı "Suriye Devrimi Gençliği" adlı kuruluşun Doğu Guta katliamıyla ilgili basın açıklaması Orhangazi Parkı'nda yapıldı.

Program Bursa Özgür-Der Başkanı Aziz Avar'ın giriş konuşmasıyla başladı. Doğu Guta özelinde yedi yıldır Suriye'de süren emperyalist işgalin ortaya çıkardığı vahşete değindiği konuşmasında Avar, dört yüz bin insanın kuşatıldığı Doğu Guta bölgesinde bir aydır yüzlerce çocuğun, kadının ve yaşlının varil bombaları ile katledildiğini ve yine bebeklerin gıdasızlıktan, hastaların ilaçsızlıktan hayatlarını kaybettiklerini, dünyanın ise buna ses çıkarmadığını belirtti.

İşgal edilen coğrafyamızın, kaynaklarını sömürmeye çalışan bu güçlerin insanımızı katletmekle beraber aynı zamanda bölgedeki parçalanmayı derinleştiren bir görevi de ifa ettiklerini dile getiren Avar, konuşmasına devamla, bu görevlerine, iktidarını korumaktan başka amacı olmayan Esed ile stratejik ortağı İran'ın mezhepçi politikaları gereği ellerinden gelen desteği sunduklarını söyledi.

"Kuşattıkları beldelere uçaklarla, toplarla saldırmaları yetmiyormuş gibi zehirli gazlarla da masum halkın üstüne ölüm yağdırıyorlar." diyen ve diğer yandan ABD ve ortaklarının PKK/PYD'yi kullanarak topraklarımızı işgal ettiğini, daha dün Birleşmiş Milletler'in dayanamayarak aldığı ateşkes kararının bile gerek rejim gerek İran ve gerekse Rusya tarafından tanınmayarak katliamların sürdürüldüğünü ifade eden konuşmacı, şu ana kadar tek bir yaralı ve hastanın abluka altındaki Doğu Guta'dan çıkarılmadığının kaynaklar tarafından belirtildiğini ekledi.

Konuşmacı son olarak bu mazlum kardeşlerimize yardımın Allah katında büyük bir ecirle mükâfatlandırılacağını, dolayısıyla bütün bu olanlardan haberimiz olması gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Arkasından Suriyeli bir âlimin duası ile eylem sona erdi.

bursa-20180302-02.jpg

bursa-20180302-03.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler