Bursa’da Doğu Guta Eylemi

Bursa’da Doğu Guta Eylemi

Doğu Guta’da Esed ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen katliamları protesto etmek için Bursa’daki Orhangazi Parkı’nda toplanan kalabalık, vicdan sahiplerini Suriyeli mazlumlara destek olmaya çağırdı.

Suriye devriminin başından itibaren muhasara altında bulunan Doğu Guta'ya yönelik artan saldırılar Bursa'da protesto edildi.

Cumartesi günü saat 14.00'te yapılan eylem Bursa Özgür-Der'in davetiyle Orhangazi Parkı'nda İlke-Der, İHH, Asır-Der, Busey-Der ve Suriye Devrim Gençliği'nin katılımıyla gerçekleşti.

"Doğu Guta Muhasara İnsanlık Enkaz Altında!", "Katil ABD, Katil Rusya, Katil İran Suriye'den Defol!", "Doğu Guta'yı Kerbela'ya Çevirenler Hüseyin Maskeli Yezidlerdir!", "Katil İran Ümmete Hesap Verecek!" yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde "Katil İran, Suriye'den Defol!", "Doğu Guta Halkı Yalnız Değildir!", "Katil Rusya Suriye'den Defol!", "Zalimler Allah'a Hesap Verecek!", "Katil Esed Suriye'den Defol!" sloganları atıldı.

bursa_dogu_guta_eylemi_3.jpeg

Eylemde ilk olarak konuşan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, Doğu Guta'da devam eden vahşetin boyutlarına değinerek bunun bir çeşit soykırım olduğunu belirtti. Rusya ve İran'la beraber zalim Esed'in yetimhaneleri bile vurmaktan çekinmediğini söyleyen Kaptan, bu zor şartlar altında dahi mücadele etmekten vazgeçmeyen kardeşlerimizi yalnız bırakmamak ve elimizden geldiğince destek olmak gerektiğini vurguladı ve herkesi 8 Mart'ta yola çıkacak olan Vicdan Konvoyu'na destek vermeye davet etti.

bursa_dogu_guta_eylemi_2.jpeg

Ardından söz alan Bursa Özgür-Der Başkanı Aziz Avar, özellikle İran'ın Suriye'deki zulümde payının çok büyük olduğunu ve mutlaka bunun hesabının sorulacağını söyledi, ismi "İslam Cumhuriyeti" olan bu zalim devletin İslami kavramları iğdiş edip kendi çıkarları için kan dökmekten geri durmadığını belirtti. Vahdet gibi İslami kavramları kendi mezhepçi yayılması için tahrif eden İran'ın Türkiye'deki uzantılarına dikkat çeken Avar, propagandalarına kayıtsız kalmamak gerektiğini vurguladı. "Bizler Rus emperyalizmi ile ABD emperyalizmi veya İran'ın zalimliği arasında tercihte bulunmak zorunda değiliz." diyen Avar, Afrin'deki Şii milisleri hatırlatarak zaten ABD, Rusya ve İran'ın işbirliği içinde olan zalimler olduğunu belirtti.

bursa_dogu_guta_eylemi_5.jpeg

Eylemde konuşma yapan Özgür-Der Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Hülya Şekerci, Mekke müşriklerinin Peygamber aleyhisselam ve ashabına uyguladığı ambargoyu hatırlatıp bugün Doğu Guta'daki vahşetin bundan bir farkının olmadığını belirtti. "Siyer okurken bu olaya çok üzülür ve ağlarız, İslam tarihi okurken Kerbela'ya Srebrenitsa katliamına üzülür ve zalimlere lanet okuruz." diyen Şekerci, "Suriye'de şu anda şahit olduğumuz katliam ve soykırıma üzülmek için geçmişte kalmasını mı bekleyeceğiz?" diye sordu. "Bizim sorumluluğumuz bugün şahit olduğumuz zulme karşı çıkmaktır." diyen Şekerci, bunun telafisinin olmayacağını belirtti.

bursa_dogu_guta_eylemi_6.jpeg

Son olarak mazlumlara himaye için, mücahitlere güç kuvvet için ve zalim Esed, Putin ve Hamaney'e lanet dileği için Suriyeli muhacir Ahmed Hâka hoca dua okudu.

bursa_dogu_guta_eylemi_7.jpeg

Duanın ardından eylem sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler