Najla Tammy Kepler Van Özgür-Der Şubesinin Konuğuydu

Najla Tammy Kepler Van Özgür-Der Şubesinin Konuğuydu

Van Özgür-Der ‘in düzenlediği konferansta konuşan Amerikalı Müslüman Nejla Tammy KEPLER Teksas’tan hakikate yolculuk serüvenini anlattı.

İmam hatip lisesi öğrencisi hafız Mevlana YILMAZ'ın Kur'an tilavetiyle başlayan program Aziz YARIŞ'ın selamlama konuşması ile devam etti . YARIŞ daha sonra konuk yazarı sunum yapması için davet etti. Nejla Tammy KEPLER'in islamı tanıma sürecini "Teksas'tan Hakikate Yolculuk" kitabı çerçevesinde oldukça verimli bir sunum gerçekleştirdi. Konferansın düzenlendiği Van Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda okul yönetimi ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Dindar bir hristiyan ailede büyüdüğünü dile getiren KEPLER İncil'de Tevrat'ta Zebur'da anlatılanların kendisini tatmin etmediğini ve arayışını sürdürdüğünü 3 yıl boyunca ciddi bir arayış ve huzursuzluk içinde olduğunu içindeki boşluğu eğitim, spor, sanat ile tamamlamaya çalışıp ama hiç birinde bulamadığı, İlk tanışmış olduğu Müslüman'larda da Hristiyan dininde olan yanlışların olduğunu ama asıl dönüşümün Hz. Muhammed ve Kur'an-ı Kerimi tanıdıktan sonra yaşadığını söyleyen KEPLER bu seçimin ailevi ilişkilerini de ve sosyal çevresini de etkilediğinden söz ederek değişimin öncelikle kişiden başladığını söyledi. İslam'la tanışma sürecine; İslam hakkındaki araştırmaları ve çabalarına önemli olanın başarıya ulaşmak değil de çabalama olduğunu söyleyip yaptığı bütün etkinliklerin ibadetlere bir nevi hazırlık antrenman olarak gördüğünü belirten kepler. Programın sonunda sorulara cevap verdi. İlk bölümü öğrencilere ikinci bölümü genel katılım olmak üzere iki bölümden oluşan konferans sonunda kitabını imzaladı

Hakikati gözleriyle gördükten sonra rabbimizin çizdiği çizgiden şaşmayan, sarsılmaz bir imanla tüm zorluklara sabırla göğüs geren, hakikati nakış nakış gönlüne işledikten sonra adeta yeniden dirilen Najla Tammy Kepler gönül dünyamızın aydınlanmasına vesile oldu.

najlatammykepler-5.jpg

najlatammykepler-4.jpg

najlatammykepler-2.jpg

najlatammykepler-3.jpg

najlatammykepler-6.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler