Eynesil’de Kudüs Direnişine Destek Eylemi Yapıldı

Eynesil’de Kudüs Direnişine Destek Eylemi Yapıldı

Eynesil’de faaliyet yürüten kuruluşların ‘Kudüs Platformu’ adına organize ettiği ve siyasi partilerin destek verdiği ‘Kudüs Direnişine Destek Eylemi’, Cuma namazı sonrası Eynesil Yeni Cami avlusunda gerçekleştirildi.

Filistinliler için "Büyük Felaket" olarak tanımlanan Nakba'nın yıl dönümünde ABD'nin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerleri tarafından 62 Filistinlinin katledilmesi Eynesil'de basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kudüs Platformu adına basın metnini okuyan Mesut Kahraman Kipritçi '70 yıldan beri Siyonist İsrail, Filistin'de, Mescid-i Aksa Kudüs'te yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam etmektedir. Sözde İsrail devleti ve askerleri, kirli postallarla Mescid-i Aksa'da terör estirip, ibadet eden Müslümanlara gaz bombalarıyla, plastik ve gerçek mermilerle saldırmakta, camide bulunan Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atıp üstlerine basarak her türlü insanlık dışı uygulamaları övünerek göstermektedir. Gazze'ye uygulanan hukuk dışı ahlak dışı insanlık dışı abluka ve ambargolar her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır adım adım toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, her şeye rağmen İsrail zulmü altında direnmeye devam etmektedirler.

İşgalci İsrail güçleri ise her türlü hukuku çiğneyerek gözünü dünyaya kapatıp kulağını tıkayarak ateş açıp masum insanları, kadınları çocukları ve basın mensuplarını şehit etmektedir. İsrail askerlerinin kurşunlarıyla önceki gün şehit edilen 62 kardeşimiz ile birlikte 106 kişi şehit edildi, 10 binin üzerinde kişi de yaralandı.

Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir.

Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak, bu kardeşlerimizi ve davalarını savunmaya devam edeceğiz.

Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Yaşanan vahşete herkes sessiz kalsa da biz sessiz kalmayacağız, tüm benliğimizle Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs İslam şehridir. Kudüs Müslüman memleketidir" dedi.

Toplanan kalabalık 'Kudüs Ümmetin Onurudur, Onuruna Sahip çık' pankartı açıp 'Katil ABD Ortadoğu'dan Defol', 'Katil İsrail Filistin'den Defol', Müslüman zulme boyun eğemez.', 'Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık', 'Hamas'a Selam Direnişe Devam' sloganları attı.

Basın Açıklaması Cevat Bayraktar hocamızın Kudüs şehitlerimize duasıyla sona erdi.

eynesil-20180518-01.jpg

eynesil-20180518-02.jpg

eynesil-20180518-03.jpg

eynesil-20180518-04.jpg

eynesil-20180518-05.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler