Özgür-Der Üniversite Gençliği Doğu Gutalı Kardeşleri İçin Yardım

Özgür-Der Üniversite Gençliği Doğu Gutalı Kardeşleri İçin Yardım

Doğu Guta’da artan katliam ve zulüm ile birlikte üniversite gençliği, kardeşlerine yardım eli uzatmak ve onlardan sorumlu olduklarını birbirlerine yeniden hatırlatmak amacıyla kahvaltı programı organize etti.

Haksöz Dergisi binasında yapılan kahvaltı programına Allah'ın Kelamı ile başlandı.  Meryem Karadağ ve Melike Türkmen tarafından okunan Kuran'ı Kerim'in ardından Rahime Nur Yılmaz programın yapılmasındaki amacı dile getiren bir giriş konuşması yaptı. "Bizler burada en küçük problemlere bile tahammül edemezken orada bir yerlerde kardeşlerimiz tahayyül edemeyeceğimiz acılarla mücadele ederek hayata tutunmaya çalışıyorlar." diyen Yılmaz, konuşmalarını şöyle bitirdi: "Ümmetin suskunluğunu Allah'a şikâyet eden Ahmet Yasin'e 'elimizden geleni yaptık' diyebilmek ve öldürülen çocuklardan ahiret gününde özür dilemeye yüz bulabilmek duasındayız."

İkramların servisi yapıldıktan sonra Âmine Okur, Ali Değirmenci'nin Halep şiirini okudu.  Doğu Guta'daki kardeşlerimizin yaşadığı zulmü anlatan sinevizyon gösterisinin ardından gençlerin seslendirdiği ezgiler ve yapılan dualar ile program sona erdi.

216.jpg

213.jpg

Haber: İrem Çiftçi

 

Önceki ve Sonraki Haberler