Diyarbakır’dan İdlib’e Sığınan Kardeşlerimize Yardım Eli

Diyarbakır’dan İdlib’e Sığınan Kardeşlerimize Yardım Eli

Bilgi ve Erdem Vakfı ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımları devam ediyor.

Bilgi ve Erdem Vakfı'nın Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımları devam ediyor. Vakıf, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi'yle beraber İdlib'in kırsalına sığınan Doğu Gutalı muhacirlere yardım ulaştırdı.

Suriyelilerin dramı, acısı, trajedisi, sefaleti, mağduriyeti, yürekleri burkan vahşet karşısındaki çaresizliği Suriye içinde de dışında da devam ediyor. Diyarbakır'da faaliyet gösteren Bilgi ve Erdem Vakfı, Esed rejiminin kuşatma, baskı ve katliamları sonucunda yurtlarını terk etmek zorunda kalıp İdlib'in kırsalına sığınan Doğu Gutalı mağdurlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ve Bilgi ve Erdem Vakfı'nın hummalı çalışmaları ve organizasyonuyla toplanan yardımlar yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yardımların başında, barınma, sıcak yemek, giyim buluyor.

Yardım faaliyetleri:

Yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi ve Erdem Vakfı Başkanı ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Karaoğlu, Suriye'deki kardeşlerimizin durumunun içler acısı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Bilgi ve Erdem Vakfi ve Diyarbakır Özgür-Der Şubesi olarak İdlib ve kırsalına sığınan mağdurlar için aş evi kurduk. Aş evinde yaptırdığımız 3000 adet yemek kaplarıyla her gün, iki öğün yemek dağıtımı yapmaktayız. Bu yardım faaliyetlerimiz yaklaşık 20 gündür devam etmekte. İnşallah ramazan ayı süresince de devam edecek. Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde zalim Esed, Rusya ve İran'ın zulmünden kaçanlar buralarda zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor."

Doğu Guta'dan tahliye edilenlerin son durumu:

Doğu Guta'dan tahliye edilenlerin son durumu hakkında da konuşan Karaoğlu, "şu an Doğu Guta'dan yapılan tahliyelerle birlikte İdlib ve civarına sığınan kardeşlerimizin yaşam koşulları çok kötü. Yiyecek, içecek, giyecek; hayatın devam edebilmesi için gerekli olan her şeye ihtiyaçları var. İnanın birçok insanın barınacağı bir çadır bile yok. 8. Yılına giren bu savaşın en büyük mağdurları tabii ki çocuklar. Onlar çok zor koşullarda kalıyor. Sayıları nerdeyse on binleri aşan yetim çocuklar bulunmakta ve bizler kardeşlerimizin bu emanetlerine sahip çıkmak zorundayız. Onları ölmeyecek kadar yedirip çadırlarda belirsiz bir sona ve çaresizliğe terk edemeyiz. Bu hassasiyetle yakin zamanda Doğu Guta'dan İdlip kırsalına getirilen 80 civarında yetim çocuğun olduğu haberini aldık. Bunlara ulaştık. Bağrımıza bastık. Bizlere emanet olan bu yavrularımızı inşallah kalıcı bir barınma yerine yerleştirerek; giysi vs. ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz. Ayrıca eğitimleri için de yine onlar gibi savaş mağduru olan; eşini kaybetmiş bacılardan oluşan bir ekiple kol kanat germeyi düşünüyoruz. Suriye'deki tespit ve yardım faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek inşallah."

Duyarlılık çağrısı

Suriye'deki kardeşlerimiz yanı sıra içinde yaşadığımız kentimizdeki mağdurlara yönelik çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen Karaoğlu, "yaklaşan ramazan münasebetiyle yine Diyarbakır ve ilçelerinde önceden tespitlerini yaptığımız 1000 aileye yardım kolisi ve giysi dağıtmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile çağrımızı yineliyor; "iyiliktir insanı erdemli kılan" diyoruz. Duyarlı herkesi bu hayra ortak olmaya çağırıyoruz." dedi.

bilgierdem-3.jpg

bilgierdem-4.jpg

bilgierdem-5.jpg

bilgierdem-6.jpg

bilgierdem-7.jpg

bilgierdem-8.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler