Gökbir Platformu Genel İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

Gökbir Platformu Genel İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

GÖKBİR (Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği) dönem sözcüsü Recep Eliaçık Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Özgür-Der dernek salonunda yapıldı.

Toplantıda GÖKBİR icra kurulunun önceden belirlemiş olduğu gündem konuları ele alındı.

Gündem konuları çerçevesinde üyeler yapmış oldukları faaliyetleri, yaz Kur'an kursları ve Ramazan ayında yapılacak faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Hayrat Vakfı adına söz alan Ensar Hacısüleymanoğlu; birçok ülkede olduğu gibi İdlip, El Bab ve Afrin bölgesinde de temsilciliklerinin olduğunu ve Ramazan ayında Suriye'de hergün Hayrat Yardım olarak 5000 kişiye iftar yemeği vereceklerini ve  Amasya halkının da destekleriyle Ramazan ayı boyunca bu güzel yardım faaliyetine destek olmak amacıyla en az 1000 kişiye iftar yemeği ile katkı vermek suretiyle hissedar olmak istediklerini söylediler.  Ayrıca Suriyeli kardeşlerimize dönemsel  yardım yaptıklarını belirterek, bu yardım kervanına tüm Amasya halkından katkı beklediklerini belirtti. Hacısüleymanoğlu; Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim arasında yapılan protokol çerçevesinde Değerler eğitimi kapsamında öğrencilere Osmanlı Türkçesi dersleri, İmam Hatiplerde ''Niçin Namaz Kılıyoruz''seminerleri ve diğer okullarda, değerler eğitimi üzerine seminerler verdiklerini ve okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kurslarının olacağını belirtti.Yaz kurslarında ilk ve ortaöğretim erkek ve kız çocuklarına yönelik Kuran eğitimi, imani ve ahlaki eğitimleri verecekleri bir program ile Gençlik merkezi ve okullarda bu eğitimlere 25 Haziran tarihi itibarı ile başlayacaklarını ifade ettiler.

Ader adına söz alan Zafer Ergiden değerler eğitimi kapsamında Çocuk evlerinde hafta içi seminerler verdiklerini belirtti.

Sultan Beyazıt Vakfı adına söz alan Hayri Demirci değerler eğitimi kapsamında merkez il ve ilçelerde bulunan yatılı pansiyonlarda öğrencilere seminerler verdiklerini, Üniversite öğrencilerine burs ve ramazan ayında üniversite öğrencilerine iftar yemeği vereceklerini belirterek, ramazan ayı boyunca hatim programları düzenleyeceklerini ve vakıfta teravih namazı kılacaklarını belirtti.

Ahimder adına söz alan İbrahim Aslan İmam hatiplere yönelik proje kapsamında her hafta sonu dernekte tefsir, hadis dersi ve adabı muaşeret dersi verdiklerini, ayrıca sinema günleri kapsamında film izlediklerini ve imam hatip okullarında konferanslar verdiklerini belirtti.

İlim Yayma Cemiyeti adına söz alan Eyüp Müjde yurtlarında hizmet verdikleri 81 öğrenciye siyer,kişisel gelişim ve kariyer dersleri verdiklerini belirterek okullar tatil olduktan sonrada 5-6-7. Sınıf öğrencilerine 4 hafta sürecek Kur'an kursu açacaklarını belirtti.

Buhara derneği adına söz alan Erhan Erzincanlıoğlu öğrencilere yönelik Kur'an eğitimi, hafızlık ve Arapça eğitimi verdiklerini, yetişkinlere yönelik haftalık sohbetler, hadis ve din eğitimi derslerinin olduğunu belirtti.

Eğitim Bir-Sen adına söz alan Kerem Camcı ortaokullarda peygamberimizi anlatan şiir yarışması düzenlediklerini, ramazanda ise iftar yemeği vereceklerini belirtti.

İHH adına söz alan Fatih Akgül, 2018 yılında yaptıkları faaliyetlerin ardından Ramazan ayında yapacakları faaliyetlere ilişkin Arakanlı Müslümanlar için 1 tanesi 3.000 TL olan 6 kişinin kalabileceği 167 adet Bambu Evi Projesi başlattıklarını, bu projeden 1000 kişinin istifade edeceğini, Amasya halkından bu projeye destek beklediklerini belirtti.  Ayrıca Dünya yetimler gününde Amasyalı yetimlere bayramlık elbise yardımı yapılacağını ve yetim ailelerine iftar yemeği vereceklerini ve ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere 1000 koli kumanya paketi dağıtacaklarını belirtti.

Özgür-Der adına söz alan özgür Eryiğit, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneğinin 28 Şubat sürecinde yapılan hukuksuzluklara karşı kurulduğunu, İHH ile ortak faaliyetleri olduğunu ancak bağımsız bir kuruluş olduğunu, toplumda yaşanılan sorunları ıslah etme metoduyla gündeme taşıyarak mücadele ettiğini, aynı zamanda iç işleyiş olarak ilkeli ve şahsiyetli Müslüman kimliğin yetişmesi ve güçlenmesi için seminerler, gençlik çalışması, basın açıklamaları, tefsir çalışması gibi birçok faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

GÖKBİR ailesine yakın zamanda katılan ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Amasya Başkanı Cihan Karkılı söz alarak Asder'in amaç ve işleyişin anlattı. Karkılı ''Asder tüm mağdurların yanındadır ve hususen TSK'dan inancı sebebi ile 28 şubatta ilişiği kesilen Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve askeri öğrencilerin yasal haklarının kazanımı noktasında  Stk, TSK ve mecliş çatısı altında meşru mücadelesine sabırla devam etmektedir.''şeklinde konuştu.

Toplantıda yaz talinde yapılacak kurslarla ilgili iletişim halinde olunarak, açılacak kursların önümüzdeki hafta sosyal medya ve yerel basın aracılıyla Amasya kamuoyuna duyurulmasına vebir sonraki genel istişare toplantısının temmuz ayında yapılmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler