Yalova Özgür-Der'de İftar Yapıldı

Yalova Özgür-Der'de İftar Yapıldı

Her yıl Yalova Özgür-Der temsilciliği tarafından organize edilen iftar programı gerçekleştirildi.

Suriye ve Özbekistan'dan gelen muhacirlerin davet edildiği iftar programında Lütfi Çiftci selamlamadan sonra açılış konuşmasında özetle şunları kaydetti:

''Ramazan ayı; Rabbimize yakınlaşmak için fırsat ayıdır. İç dünyamızı inşa etme, kalp dünyamızdaki tashiyeyi gerçekleştirme, manevi dünyamızı derinleştirme fırsatıdır. Ramazan, Kur'an ayıdır. Bu sebeple Kur'ana ve ruhun açlığının nasıl giderilebileceğine yoğunlaşılmalıdır. Çünkü oruç ayetlerinin geçtiği Bakara 186. ayette Rabbimiz ''Fe inniqarib'' (Ben size yakınım) buyurmaktadır.

Bu zaman diliminde beden yorgunluğu, ruhsal çöküntüler, sendromlar, bunalımlar ve buhranlarla sarsılan iç dünyamızı yeniden diriltmek için takva ile takviye edilmesi fırsatı yakalanmış olacaktır. ''Ey iman edenler! sizden öncekilere farz kılındığı gibi oruç size de farz kılındı'' Bu demektir ki; ittika sahibi, takva sahibi, muttaki bir duruş oluşturma fırsatı yakalayabilmeliyiz. Bu yüzden, cahili bir yaşam tarzı, perspektifi dayatan modernizm, Alah'ı hayatımızdan dışlama üzerine kurgulanmış olan sekülarizm, ve her türlü sapkınlığı ve istikbarı özgürlük olarak sunan liberalizm gibi ideoloji ve akımların üzerimizdeki olumsuz etkilerinden sıyrılıp dirilebilmek için oruç kalkanı ile kuşanmalı, takva ile takviye olmalıyız. Zayıf düşen kimliğimizi, kişiliğimizi, idrakimizi, güçler üstü güçle temas kurarak, acziyetimizi, asabiyemizi, ataletlerimizi, heva ve heveslerimizi, hırslarımızı firenleyebilmeliyiz. Ramazan, abd olmanın, Abdullah olmanın fırsatıdır.

"Leyletülkadr'i minel fişehr' iİçerisinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi, Kadir gecesini barındırır. Ramazana da önemini veren; Kur'anın inzal olduğu o gecedir. Bin aydan daha hayırlıdır, çünki; indiği zatı, Abdullah oğlu Muhammed olmaktan çıkarıp alemlere rahmet etti. İndiği şehri, dağında ot bitmez vadiyi, Ümmül kur'a etti. Ya indiği insanı ne etmez? Allah Resulünün ümmetini ahirette şikayet edeceği bir tek konu vardı. Diyecek ki ''Ya Rabbim! bu toplumum, bu ümmetim Kur'anı mahcur bıraktı.'' Allah bizi Kur'ana sahip çıkanlardan, O'nunla ahlaklananlardan, kuşananlardan, inşa olup hayata taşıyanlardan eylesin.''

İftar programı, Özbek Abdülveli'nin Kur'an tilaveti ve İbrahim Şenbaş'ın duasıyla devam etti. Toplu kılınan akşam namazından sonra beraber yapılan tanışma ve sohbet ile sona erdi.

yalova-20180521-01.jpg

yalova-20180521-02.jpg

yalova-20180521-03.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler