Tatvan Özgür-Der’de Yaz Kur’an Kursu Yıl Sonu Etkinliği Yapıldı

Tatvan Özgür-Der’de Yaz Kur’an Kursu Yıl Sonu Etkinliği Yapıldı

Kız ve erkek öğrenciler Tatvan Özgür-Der tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursunun gerçekleştirilen yıl sonu etkinliği ile sona erdiği bildirildi.

Tatvan Özgür-Der tarafından kız ve erkek öğrenciler için 2 Temmuz'da başlatılan "Erdemli Nesil Yaz Okulu" sona erdi.

Dernek binasında 7 hafta boyunca devam eden yaz okulunda 50 kız ve 60 erkek öğrenci eğitimlerine devam etti. Kurs süresince Kur'an-ı Kerim, Siyer, İbadet, Ahlak ve Öncü Şahsiyetler derslerinin yanı sıra sportif ve kültürel etkinlikler de yapıldı.

Kursların son gününde ise Tatvan Özgür-Der dernek binasında gerçekleştirilen programlarla kurslar sona erdi.

tatvan_ozgurder_kiz_ogrenciler_1.jpeg

tatvan_ozgurder_kiz_ogrenciler_2.jpeg

Kız öğrenciler için düzenlenen programa veli ve öğrencilerin katılımı gözlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; tiyatro gösterileri, söylenen ezgiler, kurs hocalarının konuşmaları ve dualar ile sonlandırıldı.

Cumartesi günü de erkek öğrenciler için düzenlenen programın sunuculuğunu öğrencilerden Mustafa Kiler yaptı.

tatvan_ozgurder_erkek_ogrenciler_1.jpeg

tatvan_ozgurder_erkek_ogrenciler_2.jpeg

Zekeriya Arslan'ın Kur'an tilaveti yaptığı programda selamlama konuşması yapan dernek şube başkanı Özcan Taşcan, yaz okulunun proje sorumlusu Sinan Kıranşal öncülüğünde yapılan kurslarda başta veliler ve öğrenciler olmak üzere kurs hocalarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek Kur'an kursunun eylül ayı ile tekrar başlayacağını söyledi.

Program, öğrencilerin okuduğu kısa surelerle devam etti. Ardından Muhammed Taşcan, Enes Yıldırım, Zekeriya Arslan, Mustafa Kiler ve Mustafa Şengür'ün ve Çocuk Kulübü korosunun seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Başarılı olan öğrencilere verilen ödüllerin ardından belge töreni yapıldı. İkramların ardından kılınan öğle namazı ile program sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler