Özgür-Der Gençlik Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür-Der Gençlik Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür-Der tarafından ortaokullu ve liseli kız öğrencilere yönelik tertip edilen ve muhtelif şehirlerden katılımın sağlandığı yaz kampının nihayete erdiği bildirildi.

Özgür-Der'in ortaokullu ve liseli kız öğrencilere yönelik yaz kampı 27-31 Ağustos tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kastamonu Kadıdağı Kamp Alanı'nda gerçekleştirildi. Kampa İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Çorum, Bursa, Yalova ve Bartın'dan yaklaşık 110 öğrenci katıldı.

Kamp kapsamında yaş gruplarına göre öğrencilerle "Mü'minlerin özellikleri", "Allah'ı sevmek ve Allah için sevmek", "Canlılar bize ne öğretir?", "Empati kurmanın psikolojimize etkisi", "Helal ve sağlıklı gıda tüketiminin hayatımıza etkileri", "İslam'da sanatın yeri" gibi sosyal ve İslami içerikli dersler yapıldı.

Öğrencilerle grup grup ilgi alanlarına yönelik söyleşiler yapıldı. Ayrıca Hamza Türkmen, Av. Mürşide Gökgöz, Bülent Gökgöz ve Şuayip Mekeç kampa misafir konuşmacı olarak katılarak gençlerle çeşitli konular üzerine sohbet ettiler.

ozgurder_kamp_1.jpg

ozgurder_kamp_2.jpg

ozgurder_kamp_3.jpg

ozgurder_kamp_4.jpg

Kamp boyunca namazlar cemaatle kılınarak gençlere ümmet olma bilinci aşılanmaya çalışıldı. Verimli bir şekilde gerçekleştirilen derslerin yanında taş baskı, sulu boya çalışması, ip parkuru, paintball, okçuluk, toplu resim çalışmaları, bilgi yarışması, çuval yarışması, gibi çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yapıldı. Öğrencilerin hem oynayıp hem de öğrenmelerine yönelik hazırlanan, çeşitli konular içeren kart eşleştirme oyunu ise kamp süresince çocukların ilgi odağı oldu.

Ayrıca kampın 3. günü Kastamonu şehir turu yapıldı. Daday Barış At Çiftliği'nde ata binilerek güzel bir gün geçirildi.

Son gece gerçekleştirilen veda programında ortaokul öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ve birlikte söyledikleri marşlarla program sona erdi.

ozgurder_kamp_5.jpg

ozgurder_kamp_6.jpg

ozgurder_kamp_7.jpg

Haber: Elif Güldibi

 

Önceki ve Sonraki Haberler