Diyarbakır’da Yetim ve Yoksul Çocuklar Yararına Kermes

Diyarbakır’da Yetim ve Yoksul Çocuklar Yararına Kermes

Bilgi ve Erdem Vakfı ile Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır’daki yetim ve yoksullar yararına kermes düzenledi.

Bilgi ve Erdem Vakfı ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'daki yetim ve yoksulların kışlık ihtiyaçlarının karşılanması için kermes organize etti. 1 Kasım Perşembe başlayan ve 3 gün sürecek olan kermeste elde edilen hâsılatla kentteki yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların kışlık ihtiyaçları karşılanacak.

Hedef 500 Çocuğun Kışlık İhtiyacını Karşılamak

Kermesle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bilgi ve Erdem Vakfı Genel Başkanı ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Karaoğlu, kışın yaklaştığını, soğuk havaların başladığını anımsatarak, hedeflerinin 500 çocuğu giydirmek olduğunu söyledi. Karaoğlu, "kış yaklaştı. Soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Çocuklar bu kış üşümesin dedik. Diyarbakır'da yokluk-yoksulluk içerisinde zor şartlarda yaşayan ailelerin olduğunu biliyoruz. Bu acıyı en derinden yaşayan çocuklarımız oluyor. İlk hedef olarak 500 yetim ve yoksul çocuğu giydirmeyi hedefliyoruz. Bunların mont, kazak, bot gibi temel kışlık ihtiyaçlarını giderip, çocuklarımızı giydireceğiz inşallah. Bu amaçla düzenlediğimiz kermesimizde kardeşlerimizin teveccühüyle karşılaştık. Özellikle bayan kardeşlerimiz yoğun çaba saffettiler, büyük fedakarlıklarla katkılar sundular. Kendilerine müteşekkiriz." Şeklinde konuştu.

Rıdvan Kaya Kermesi Ziyaret Etti

Öte yandan bir vesileyle Diyarbakır'da bulunan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi'nden bir grupla kermesi ziyaret etti. Ziyaret sırasında kısa bir sohbet edildi ve yemek ikramıyla kermese katkıda bulunuldu.

Bilgi ve Erdem Vakfı'nın faaliyetleri

Diyarbakır'da faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Erdem Vakfı, merkezinin bulunduğu Diyarbakır yanı sıra Doğu Guta ve İdlib başta olmak üzere Suriye'deki mağdur ve mazlumlara yönelik yardım çalışmaları yürüttü. Vakıf, ramazan ayları ve bayramlarda sıkılaştırdığı yardımları yer yer diğer aylarda da sürdürüyor. İnşa ettiği "Çadır Kent" yanı sıra gıda, bakliyat, un ve çeşitli insanı yardımlardan oluşan 32 tır bir yıl içerisinde gönderildi. Ayrıca Suriye'de 2600 yetim çocuk kurban bayramında giydirildi. Vakıf son olarak 1 tır un ve 1 tır da sudan oluşan yardım konvoyunu yine Suriye'ye göndermişti.

bilkermes-1.jpg

bilkermes-2.jpg

bilkermes-3.jpg

bilkermes-4.jpg

bilkermes-5.jpg

bilkermes-6.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler