Özgürlük Filosu Mavi Marmara Amasya’dan Yoluna Devam Ediyor!

Özgürlük Filosu Mavi Marmara Amasya’dan Yoluna Devam Ediyor!

Amasya İHH ve Özgür-Der Amasya Temsilciliğince düzenlenen “Umudun Adı Mavi” konulu tiyatro gösterimi ve Grup Yürüyüş Konseri Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa yoğun ilgi ve katılımdan dolayı salonda yer kalmadığından, izleyicilerin birçoğu programı ayakta izlediler. Ağırlıklı gençlerin iştirak ettiği program oldukça coşkulu geçti.

Çevre il ve ilçelerinde programa katılımıyla salonda ümmet buluşması yaşandı. Çevre illerden Sivas, Samsun, Çorum, Tokat İHH teşkilatları ve Çorum Özgür-Der Şubesi yöneticileri programa iştirak ettiler. Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Memur-Sen, Eğitim Birsen, Evrensel Hafızlar Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Hayrat Vakfı yöneticilerinin yanı sıra Amasya'da faaliyet gösteren STK'larında üye ve gönüllüleri programa iştirak ettiler.

Merkez İlçelerden Merzifon, Taşova, Erbaa, Havza, Gümüşhacıköy İHH teşkilatları ve Merzifon TÜGVA yöneticileri, Merzifon kız ve erkek İmam Hatipli öğrenciler programa iştirak ettiler.

Amasya merkezden KYK kız üniversite öğrencileri, Ahmet Özsoy Erkek İmam Hatip lisesi öğrencileri, Rabia Kız yurdu üniversite öğrencileri ve konuya duyarlı Amasya halkı programa iştirak ettiler.

MAVİ MARMARA ÜMMETE UMUT IŞIK OLDU

Program Amasya Büyükağa Kur'an Kursu hafızlarından Ramazan Çoban tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve meali ile başladı. Açılış konuşmasını ise Amasya Özgür-Der Temsilcisi Özgür Eryiğit yaptı.

Eryiğit konuşmasında bugün yeryüzünde İslam dini adına Rabbimizin razı olacağı yaşanan ne varsa peygamberlerin ve onların kutlu davalarını sürdüren şühedaların gayretlerine borçlu olduğumuzu belirtti. Hayatlarında hakkın şahitliğini yapmaya çalışan peygamberlerin, Salihlerin, Sıddıkların, Sümeyyelerin, Hamzaların, Ömerlerin, Ebû Hanefilerin, Hasan El-Bennaların, Seyyid Kutupların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, İskilipli Atıf hocaların ve tüm İslam şehitlerinin bu kutlu yürüyüşün neferleri olarak yolumuzu aydınlattıklarını ve onlarla birlikte Özgürlük filosu Mavi Marmara'nında bu kutlu davada tarihteki yerini aldığını belirtti.

Eryiğit; ''Bugün burada tiyatro oyunu üzerinden Mavi Marmara'yı ve şehitlerini anlamaya çalışacağız. Sırf Allah rızası için Gazzedeki kardeşlerimiz üzerindeki ambargoyu delmek için yola çıkanve rotası özgürlük, yükü insani yardım olan Mavi Marmara gemisi zalim Siyonist İsrail tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı sonunda şehitler verdik. Mavi Marmara Üstlendiği bu rolle ümmete umut ışık oldu. Bugün Ümmet coğrafyasının çok farklı bölgelerinde tüm varlıklarıyla hakkın şahitliğini yapan kardeşlerimiz var. Bilhassa Arakan, Suriye, Doğu Türkistan ve birçok İslam coğrafyasında büyük zulümler yaşandı ve yaşanıyor. Müslümanların bu yaşananlara karşı ellerinden gelen tüm çabayı göstermeleri ibadi bir sorumluluktur''

MAVİ MARMARA'NIN YENİ YOLCULARI HAZIR

2010 yılında Siyonist İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi'nde yaşanan olaylar"Umudun Adı Mavi" ismiyle Kayseri Genç İHH gönüllülerince oluşturulan "Benzetmek Gibi Olmasın" tiyatro grubu tarafından sahnelendi. Tiyatro sonrasında sahnede "Mavi Marmara'nın Yeni Yolcuları Hazır" yazılı pankart açıldı. Yoğun duygu selinin yaşandığı tiyatro oyununda izleyiciler attıkları sloganlarla Siyonist katil İsrail'e lanet okudular.

Programa iştirak eden Mavi Marmara gazileri Hüseyin Mutlu, Selim Özkabakçı, Hüseyin Ladikli ve Selim Sarper Küçük tiyatro gösterimi sonrası sahneye davet edilerek Mavi Marmara ve İsrail zindanlarında yaşadıkları hakkında kısa birer konuşma yaptılar. Ardından Amasya İHH'nın insani yardım çalışmalarına verdiği destekten dolayı Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e İHH Amasya Başkanı Serdal Benli bir plaket taktim ettiler.

GENÇLER GRUP YÜRÜYÜŞ'ÜN EZGİLERİYLE DİRİLDİLER

Tiyatro gösteriminin ardından Grup Yürüyüş sahneye davet edildi. Grup Yürüyüş'ün verdiği konserde şehadet, tevhit, vahdet ve ümmet temalı ezgi ve marşlar sunuldu. Sunulan ezgi ve marşlar arasında Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan tarafından Türkiye ve tüm Ümmet coğrafyasındaki sorunlar dile getirilerek, hakka ve adalete şahitliğin gereği duruş ve tavırlar net olarak ortaya kondu.

Konserde direniş marşları ve ezgileriyle zalimin karşısında durup, mazlum ve mağdurların sesi olan Grup Yürüyüş, her zamanki gibi konsere gelenleri ezgileriyle ümmet coğrafyasında dolaştırdı, hüzünlendirdi, zalimlere ve tağutlara karşı öfkelendirdi, direniş ve cihat bilincini tazeledi.

İzleyiciler salonda almış oldukları Grup Yürüyüş albümlerini Solist Mehmet Ali Aslan'a imzalatmalarından sonra program sona erdi.

amasya-20181104-08.jpg

amasya-20181104-01.jpg

amasya-20181104-02.jpg

amasya-20181104-03.jpg

amasya-20181104-04.jpg

amasya-20181104-05.jpg

amasya-20181104-06.jpg

amasya-20181104-07.jpg

amasya-20181104-09.jpg

amasya-20181104-10.jpg

amasya-20181104-11.jpg

Haber: Fatih Akgül

Foto: Hüseyin Benli

 

Önceki ve Sonraki Haberler