İki Tır Un Kardeşlerimize Ekmek Olmak Üzere Suriye’ye Ulaştı

İki Tır Un Kardeşlerimize Ekmek Olmak Üzere Suriye’ye Ulaştı

Özgür-Der üye ve gönüldaşlarının katkılarıyla temin edilen unların 2 tırdan oluşan ilk partisi kardeşlerimize ekmek olmak üzere Suriye’ye ulaştı.

Çetin kış şartları Suriye'de muhaliflerin denetimindeki bölgelerde inşa edilen çadır kamplarda yaşayan kardeşlerimiz için hayatı daha da zorlaştırıyor. Kardeşlerimiz günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, onların ekmek ihtiyacını gidermek için kurulan fırınlar da un bulmakta zorlanıyorlar.

Bölgedeki Fetih-Der ve Özgür-Der yetkilileri kısa süre önce Haksöz-Haber'e yaptıkları açıklamada günlük 4400 aileye ekmek çıkarabilecek kapasitede bulunan Abdulhamid Han Yaşam ve Destek Merkezi'nde un stoklarının tükenme aşamasında olduğunu belirtmişlerdi. Günlük 4400 aileye ekmek üretimi yapma kapasitesi olduğu halde fırınlarının sadece 2700 adet ekmek üretebildiği belirtilen açıklamada, un stoklarının tükenme aşamasına geldiği ve böyle devam etmesi durumunda kısa süre sonra ekmek üretemez noktaya gelinebileceği kaydedilmişti.

Bunun üzerine kamuoyuna acil yardım çağrısında bulunan Özgür-Der, "Çadır Kentlerdeki Suriyeli Kardeşin Ekmek Bekliyor! Bir Çuval Un da Sen Al!" başlıklı bir kampanya başlatmıştı. Halen sürmekte olan kampanya çerçevesinde toplanan nakdi yardımlarla temin edilen unların ilk partisi bölgedeki kardeşlerimize ekmek olmak üzere Suriye'ye gönderildi.

Biri Başakşehir Özgür-Der'in diğeri ise Özgür-Der Genel Merkezi ve muhtelif bölge şubelerine mensup üye ve gönüldaşların katkılarıyla temin edilen unların 2 tırdan oluşan ilk partisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

whatsapp-image-2018-11-15-at-14.32.53.jpg

whatsapp-image-2018-11-15-at-14.32.54.jpg

1778.jpeg

1779.jpeg

1780.jpeg

 

Siz de un kampanyasına destek olmak için aşağıdaki irtibat numaralarıyla iletişim kurabilirsiniz:

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler