Diyarbakır Özgür-Der Lise Gençliği 2. Buluşmasını Gerçekleştirdi

Diyarbakır Özgür-Der Lise Gençliği 2. Buluşmasını Gerçekleştirdi

Selahaddin Eyyubi Konferans Salonunda bir araya gelen gençler, birlikte yemek yiyip cemaatle namaz kıldıktan sonra seminere geçtiler.

Bu ay ki buluşmanın teması, gençlerin hazırlayıp sunduğu Asr-ı Saadet Gençliği ve Ashabı-ı Kehf Gençliği'ydi. Sunuculuğunu Ali Güneş'in yaptığı, Kur'an'ı Kerim'i Talha Soylu'nun ve mealinin Taha Fidan'ın okuduğu, seminerin ise Aziz Karaaslan ve Hamza Yıldırım tarafından yapıldığı seminerin satır başlıkları şunlar oldu:

Aziz Karaaslan'ın; Ashab-ı Kehf gençlerinin Kur'an'da bildirilen kıssanın dışında başka bir bilginin bulunmadığı ama önemli olanın bu kıssadan çıkarılan İman-Küfür mücadelesinin her daim olduğu, Allah'ın hiçbir şeyden gafil olmayıp hayatın her anına müdahil olduğu ve gerçek müminlerin yardımın Allah'tan olduğu şuuruyla sürekli ona dayanıp tevekkül etmesi gerektiği tespitleri üzerine durduğu tebliğin ardından sözü Hamza Yıldırım aldı.

Yıldırım da; Asr-ı Saadet dönemi hakkında kısaca bir bilgi verip yaşları 10 ila 18 arasında değişen sahabelerden örnekler vererek gençliğin önemini de hadis-i şeriflerle desteklediği sunumu o dönem ile günümüz dönemdeki gençlerin durumuyla kıyaslaması programa katılan gençler açısında çok faydalı oldu.

Seminerin ardından liseli gençler, kendi aralarından topladıkları infakları Suriye yararına düzenlenen Un Kampanyası hesabına göndererek bu salih ameli her ay yapmayı kararlaştırdılar.

aziz-karaaslan-.jpg

hamza-yildirim-.jpg

talha-soylu-kuran-.jpg

taha-fidan-meal.jpg

photo-2018-12-02-20-36-30.jpg

photo-2018-12-02-20-57-57.jpg

yemek.jpg

photo-2018-12-02-20-57-56.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler