Diyarbakır’da Kaynaşma ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Diyarbakır’da Kaynaşma ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Diyarbakır Özgür-Der, tanışma, kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmak maksadıyla iki ayda bir düzenlediği gecenin ikincisi gerçekleştirildi.

Program cemaatle kılınan yatsı namazıyla başladı. Ardından Nurullah Canpolat Kur'an-ı Kerim okudu. Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Beyazyüz'ün kısa bir konuşmasıyla devam eden programda, Beyazyüz, ölüm gerçeği, bu gerçeğe karşın tutumumuz, ölüm korkusu, ölümü korkusuz kılacak ameller üzerinde durdu.

ÖLÜMDEN DEĞİL MERHAMETİMİZİ YİTİRMEKTEN KORKALIM

"O gün kişi, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacak" ayetini anımsatan Abdulhakim Beyazyüz, "hâlbuki buradayken bunlardan dolayı ölümden kaçıyordu değil mi? Bunlardan dolayı Allahın kendisine verdiği nimetlere nankörlük ediyor, sırtını dönüyor ve sorumluluğunu yerine getirmiyordu. Onlar için zalimlere boyun eğiyor; zalimlerdin karşısında dik durmuyordu. Onlardan dolayı makamlara, mevkilere tırmanmayı yegâne amaç seçiyordu. Hâlbuki o gün geldiğinde sadece kaçmakla da kalmayacak; bu dünyada dosdoğru bir istikamet tutturmayanlar Âlemlerin Rabbi olan Allah'ın kendisine teklif ettiği dürüstlüğü, cömertliği, mazlumların sesi olmayı, vefalı olmayı tercih etmeyen; kendi çocuklarını, eşini, kendilerini koruyan akrabalarını, aşiretlerini, hepsini, fidye olarak verip kurtulmak isteyecek. Orada onları başından savmaya çalışacak. Hatta onların üstüne basarak belini kıracak olan o akıbetten kurtulamaya çalışacak insan." diye konuştu.

Bu dünyada mirasın dağıtımından tutun da hayatın tüm alanlarında yapacağımız hile ve yalanların Allah'ın huzurunda aynı zamanda hakkına girdiğimiz insanların yanında hesabını vereceğimizin altını çizen Beyazyüz, "şüphesiz ki, ölümden kaçış yok; her nefis mutlaka ölümü tadacaktır. Öyleyse ölümü yanlış bir anlayışla korkulacak bir olay olarak görmemek lazım. Korkulacak şeyin, bizim dürüstlüğümüzü yitirmemiz, bizim merhametimizi yitirmemiz, bizim cömertliğimizi yitirmemiz, bizim insanlar için emniyet telkin eden bir insan olma özeliğini yitirmemizdir. Yoksa pekâlâ ölüm birçok insan için kurtuluşun en büyük müjdesi olacaktır…" dedi.

Katılımcılara çiğ köfte ikramının ardından program sona erdi.

dsc_0005-007.jpg

dsc_0009-004.jpg

dsc_0014-001.jpg

dsc_0026-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler