Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına 6 Tır Kış Desteği

Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına 6 Tır Kış Desteği

Amasya İHH’nın organizasyonu, ÖZGÜR-DER, Merzifon, Suluova, Havza, Erbaa İHH Temsilciliklerinin desteğiyle 6 tır insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.

Amasya İHH Temsilciliğinin organizasyonu, ÖZGÜR-DER Amasya Temsilciliği, Merzifon, Suluova, Havza, Erbaa İHH Temsilciliklerinin desteğiyle 160 ton Undan oluşan 6 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderilmek üzere Amasya'dan yola çıktı. Yardım tırları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınlarına ulaştırılacak. Yardım tırlarının Suriye'ye ulaştırılmasına İHH Amasya Başkanı Serdal Benli nezaret edecek.

amasyaihh-20190210-01.jpg

amasyaihh-20190210-02.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Müslüman Müslümanın Kardeşidir, Onu Terk ve İhmal Etmez!

İslam Müslümanlar arasında manevi bir kardeşlik tesis etmiştir. Bu kardeşlik ana-baba bir kardeşlikten daha kapsamlı tüm Müslümanları birbirlerine gönül bağıyla bağlayan bir kardeşliktir. Bu kardeşlik dünyanın neresinde, rengi, ırkı, cinsi ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde dipdiri bir İslam Kardeşliğidir.

İslam Kardeşliği sınır tanımaz. Sınırlar ötesinde, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, Mısır'da ve yüreklerin yandığı Suriye'dedir.

Sadece kendi hayatımızı önemsediğimiz bir hayat tarzımız olamaz. Sadece ibadetlerimizi yapmakla mükellefiyetlerimizi yerine getirmiş olmayacağız. İbadetlerimiz Rabbimize yaptığımız yolculuğumuzda bizim için bir aydınlıktır. Ancak kardeşlerimizin hak ve hukuklarını ihmal ve ihlal etmek bu yolculuğumuzu sekteye uğratacaktır.

Her devirde muhtaç olduğumuz Muhacir-Ensar kardeşliğini bu çağda yeniden hatırlama ve hayata aktarma bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Çünkü Kamil bir Müslüman olabilmenin yolu, dünya ve ahiret cennetini elde etmenin yolu Müslüman kardeşlerimizin haklarına riayet etmektedir.

Bizler Müslüman'ız. Bizler birbirimizin manevi kardeşleriyiz. Birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Yapmamız gereken sorumluluklar olduğu gibi yapmamamız gereken sorumluluklarda var.

Bizler Müslüman olarak bize ne yapılmasını arzu ediyorsak Müslüman kardeşimize de öyle davranmamız gerekir. Şahsımıza yapılmasını hoş karşılamadığımız bir şeyi başkasına yapmak hem insani değildir, hem de Peygamberimiz bundan bizleri men etmiştir. Peygamberimiz buyurur ki;

"Kim, cehennemden uzaklaştırılıp cennete konulmayı isterse, ölümünü, Allah'a ve ahirete inanmış olarak karşılasın. Bir de başkalarına karşı, kendisine nasıl davranılmasından hoşlanıyorsa öyle davransın."

Müslüman Müslüman'ın manevi kardeşidir. Bu kardeşlik Yüce Rabbimiz tarafından tesis edilmiştir. Hepinizce malum olduğu üzere Rabbimiz Hucurat Suresinde şöyle buyurmaktadır.

"Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının, umulur ki merhamet olunursunuz."

Sevgili Peygamberimiz Müslümanlar arasında bulunması gereken kardeşliği bize şöyle bildirmektedir.

"Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman'dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter."

amasyaihh-20190210-03.jpg

amasyaihh-20190210-04.jpg

Müslüman Müslümanın Kardeşidir, Onu Terk ve İhmal Etmez

Suriye'de zalim Esed'le işbirlikçileri, Rusya ve İran'ın 8 yıldır süren katliamlarından dolayı Suriye'deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2.8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor.

Yakın zamanda Suriye'nin İdlib ve Lazkiye illerinin kırsalında şiddetli yağışlar sele dönüştü. Sağanak nedeniyle yaklaşık 70 bin sivilin yaşadığı 11 sığınmacı kampı sular altında kaldı.On binlerce sığınmacının çadırı sel sonrası çamur birikintilerinin arasında kaldı.

Suriye'de katliamların dozu düşmesine rağmen kardeşlerimizin acıları azalmıyor. Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor, buna lakayt kalmak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek; değil bir Müslümanın sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz Müslümanların vasfını anlatırken şöyle buyuruyor: ''Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez.''

Bizler de bu nebevi öğütten aldığımız sorumluluk bilinciyle 8 yıldır eylemlerimizle, yardımlarımızla mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada Suriyeli mazlum kardeşlerimizi gücümüz yettikçe desteklemeye devam edeceğiz.

Amasya İHH olarak Merzifon, Suluova, Havza, Erbaa İHH Temsilcilikleri ve Amasya Özgür-Der Temsilciliğinin katkılarıyla oluşturduğumuz; 160 ton Undan oluşan 6 tır insani yardım malzemesini, Allah'ın izniyle Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu tırları inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye'nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Şuan Suriye'ye yardımların azalması sonucu 30 tane ekmek fırınımızdan 27 tanesi kapandı. Şu an sadece 3 fırınımız ekmek üretiyor. Göndereceğimiz bu unlarla, bir nebze olsun Suriyeli kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan ekmek ihtiyaçları karşılanacak.

Bu yardımlara katkı sağlayan tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyor, ecirlerinin rabbimiz tarafından kendilerine kat kat verilmesini diliyoruz.

Rabbimizden Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce feraha erişmesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını, maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz

Serdal Benli

İHH Amasya Başkanı

amasyaihh-20190210-05.jpg

amasyaihh-20190210-06.jpg

amasyaihh-20190210-07.jpg

amasyaihh-20190210-08.jpg

amasyaihh-20190210-09.jpg

amasyaihh-20190210-10.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler