Saraçhane Parkı’nda Yapacağımız Eyleme İlişkin Açıklama

Saraçhane Parkı’nda Yapacağımız Eyleme İlişkin Açıklama

Özgür-Der, 27 Temmuz Cumartesi günü Fatih Saraçhane Parkında Suriyeli muhacirler için gerçekleştirilecek basın açıklamasına yönelik algı operasyonları hakkında bir açıklama yayınladı.

Özgür-Der tarafından yayınlanan açıklamasının tam metni:

Özgür-Der, Mazlumder, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği olarak 27 Temmuz'da Cumartesi günü saat 17'de Saraçhane Parkında yapacağımız basın açıklaması üzerinden belli çevrelerin yoğun bir spekülasyona giriştiğini, çeşitli medya organlarında ve sosyal medya kanallarında bir dizi yalan bilginin dolaşıma sokulduğunu görmekteyiz.

Yayınladığımız duyurularda basın açıklamasını kimin yapacağı gayet açık olarak belirtilmiş olmasına rağmen, söz konusu eylemimiz malum çevrelerce ısrarla "Suriyeliler eylem yapacak" anonsuyla haberleştirilmeye çalışılmıştır. Bu yapılırken, İçişleri Bakanı'nın "yaptırmayız" sözünün altı çizilerek Suriyeli muhacirlere yönelik düşmanlık ve kışkırtma çabalarının bilhassa köpürtülmesi hedeflenmiştir.

Suriyeli muhacir kardeşlerimizin maruz kaldığı sıkıntıları konu alacak olmasına rağmen basın açıklamasının Türkiyeli İslami kuruluşlar olarak bizler tarafından organize edildiğinin altını bir kere daha çiziyor, ensar olma bilinci ve sorumluluğuna sahip kardeşlerimizi Cumartesi günü saat 17'de Saraçhane Parkı'na bekliyoruz.

Bu vesileyle Rabbimizden, altında imzalar bulunan ve kamuoyuna ilan edilmiş bir basın açıklaması çağrısı üzerinden dahi bunca yalan, iftira, spekülasyon üretebilen, konuya ilişkin ısrarla yalan haber kurgulayan çevrelerin yaydığı kirlilikten Suriyeli muhacir kardeşlerimizi de, bu ülkeyi de muhafaza buyurmasını niyaz ediyoruz!

Özgür-Der

Önceki ve Sonraki Haberler