Siyonist İsrail Bunun Hesabını Vermeli!

Siyonist İsrail Bunun Hesabını Vermeli!

Muş Özgür-Der bir basın açıklaması yaparak Batı Şeria’da savunmasız bir kadını katleden Siyonist İsrail vahşetini protesto etti.

Açıklamanın tam metni:

Katil Siyonist Rejim, Ortadoğu'dan Defol!

İşgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasında 2003'te inşa edilen 5 metre yüksekliğindeki beton duvar boyunca çok sayıda İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor. Bunlardan biri olan ve Batı Şeria ile işgal altındaki Doğu Kudüs arasında yer alan Kalendiya askeri kontrol noktasında, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadının şehadetiyle sarsıldık.

Filistinli kadın, yayalara ayrılmış özel alandan geçiyordu. Kadının öldürülmesi olayının ardından İsrail askerleri kontrol noktasını kapattı ve Filistinli sağlık ekiplerinin vurulan kadına müdahale etmesine izin vermedi. İsrail olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. İsrail ablukası altındaki Gazze'de yaşayanların ise ne Kudüs'e ne de başka bir yere seyahat etme özgürlüğü bulunuyor.

Siyonist işgalcilerin askerleri, bıçak çektiği gerekçesi ile Filistinli bir kadını vurarak öldürmesi, azgınlığın vardığı boyutları göstermekte. Kadının elindeki bıçağı almaktan aciz olmayan bu askerler, ne yazık ki kadını öldürmeyi tercih ettiler. Bu nasıl bir arsızlıktır ya Rabbi! İslam ümmeti daha ne kadar bu zulme sessiz kalacak!

Batı Şeria ve İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te son yıllarda Siyonist askerlerce işlenen bu tarz şiddet olayları sık sık yaşanıyor. İsrail güvenlik güçlerine bu dönemde kesici aletlerle saldıran ya da saldırdığı öne sürülen onlarca Filistinli öldürüldü. İsrail bu olayları utanmadan terörist saldırılara karşı meşru müdafaa olduğunu ileri sürmekte ve aşırı şiddet kullanmasını maskelemek istemektedir.

Muş Özgür-Der olarak Siyonist rejimin bu saldırganlığına sessiz kalmanın suç olduğunu, sorumlu askerlerin ve hatta insanlık suçu işlemeyi sıradan bir olay haline getiren Siyonist devletin yargılanması gerektiğini söylüyor ve Filistinli kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet dileyerek bir kez daha Filistinli kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı belirtiyoruz.

Muş Özgür-Der

Önceki ve Sonraki Haberler