Mazlumlara Yardım Faaliyeti Suç Değildir!

Mazlumlara Yardım Faaliyeti Suç Değildir!

Sultanbeyli’de Ümmetin Sesi Derneği’ne yapılan operasyon üzerine bir basın açıklaması yapan Özgür-Der, son zamanlarda artan hukuksuzluklara dikkatleri çekerek mazlumlara yardım faaliyetinin suç sayılamayacağını kaydetti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya imzasını taşıyan basın açıklamasının tam metni:

Mazlumlara Yardım Faaliyeti Suç Değildir!

18 Aralık 2019

Hukuk devleti olma iddiasının devlet otoritesini kullanan güçlerce sistematik biçimde aşındırıldığı bir süreç yaşıyoruz. Resmi ideolojiyle uyum arzetmeyen her türden çabayı potansiyel suç, resmi söyleminin haricinde faaliyet yürüten herkesi suçlu gören otoriter anlayışın güvenlik ve yargı birimlerine hakim olmasının neticesi olarak delilsiz, mesnetsiz ithamlar ve mağduriyetler çoğalıyor. Terörle mücadele adı altında yürütülen ve hukuki standartlarla bağdaşmayan uygulamaların İslami kimlikli yardım kuruluşlarını bile hedef alabildiğine ve bilhassa Suriye'de mazlumlara destek olma çabası içindeki kimi kuruluş ve şahısların sıklıkla bu tutumun mağduru olduğuna şahitlik ediyoruz.

Dün de aynı tutumun bir yansıması olarak emniyet birimlerince farklı şehirlerde yeni bir operasyon gerçekleştirildiği duyuruldu. Pek çoğu yardım faaliyeti sürdüren İslami kimlikli bazı kuruluşların mensuplarının takibata maruz kaldıkları bu operasyon neticesinde onlarca kişinin gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında İsmail Duru ve Abdulvehhab Çetinkaya gibi İslami camianın ilmi çalışmalarıyla yakından tanıdığı şahıslar ve ayrıca merkezi İstanbul-Sultanbeyli'de bulunan ve hassaten Suriyeli mazlumlara, mağdurlara yardım ulaştırma çabası içindeki Ümmetin Sesi Derneği'nin yöneticilerinden Yaşar Aydın ve Erdem Peker gibi isimler de bulunmaktadır.

Her zaman yapıldığı üzere bu operasyonda da gözaltına alınan şahıslara yönelik olarak 'Nusra, HTŞ" vb. bir dizi örgütle irtibat suçlaması atfedilmiştir. Bu tutum daha önce de defalarca şahit olduğumuz, kamuoyunda yapılan operasyonu haklı ve gerekli gösterecek vahamette bir takım ithamlarda bulunma tavrının bir yansımasıdır. Ortaya hiçbir somut delil, belge konulmaksızın haklarında ağır ithamlar dillendirilen kişilerin bu şekilde teşhir edilmesi ve bir biçimde ülkenin büyük bir tehdit altında olduğu imajının takviye edilmesi sağlanmaktadır. Bu tutum hukuk dışıdır, insan haklarının açıkça çiğnenmesi anlamına gelmektedir.

Hiç kuşkusuz operasyon adı altında hakları çiğnenen, özgürlükleri kısıtlanan şahısların mazlumlar için sürdürdükleri yardım faaliyetlerinin Esed zalimi ve onun buradaki uzantılarını rahatsız etmesi, bu kardeşlerimizin malum çevreler nezdinde terörist ithamına maruz kalmaları anlaşılabilir bir şeydir. Zaten bu çevreler nezdinde mazlum Suriyeliler gibi onlara destek olan tüm Müslümanlar da terörist sıfatını hak etmişlerdir!

Ne var ki, Suriye rejiminin insanlık dışı suçlarına, zulümlerine, katliamlarına karşı bir yandan Suriyeli mazlumlara hamilik yapma iddiasındaki iktidarın diğer yandan kendi kontrolündeki emniyet güçleri eliyle bu şebbihalaşmış mantığa prim veren bir tutum içerisine girmesi ve İslami kimlikli yardım kuruluşlarını ve şahısları bu şekilde hedef alması anlaşılabilir değildir. Bu hukuksuz ve absürt tutum artık terk edilmeli, haksızlığa maruz kalan kişilerin mağduriyeti derhal son bulmalıdır!

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler