Diyarbakır Gazze Şehitleri İçin Ayaktaydı

Diyarbakır Gazze Şehitleri İçin Ayaktaydı

Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliam, bugün Diyarbakırlıları ayağa kaldırdı. Gün ortası başlayan protesto eylemleri akşama doğru doruğa çıktı. Özgür-Der, Mustazaf-Der ve Ay-Der gibi derneklerin organize ettiği Ulu Camiindeki eylemde, yakla

İsrail'in yaptığı soykırımı protesto eylemi ikindi namazı müteakip katliamda şehit olan 'kardeşlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.  Şehit olan kardeşlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Cami avlusunu hınca hınç dolduran kalabalık topluluk, tekbirler eşliğinde cami çıkışına doğru yürüyüşe geçti.

Cami çıkışında tekrar toplanan kalabalık topluluk, sınır tanımayan İsrail vahşetini büyük bir öfke ile tel'in etmeye başladı. Topluluk cenaze namazı sonrasından başlayarak şu sloganları attı: "Hamas'a Selam Direnişe Devam, Biji Filistin Bimre İsrail, Yaşasın Filistin Direnişimiz, Kahrolsun İşbirlikçi Zihniyet, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika." Ayrıca kalabalık tekbirlerle ve Kelime-i tevhid ile eylemi süsledi.

"Soykırım'a, Vahşete ve Siyonist Barbarlığa Karşı Gazzeli Kardeşlerimizin Yanındayız! Wê gazze xelas bibe! Wê Filistîn Azad Bibê! Gazze Kurtulacak! Filistin Özgürleşecek!" pankartının açıldığı eylem, Özgür-Der Şube sekreteri Mehmet Deniz'in giriş konuşmasıyla başladı. Deniz konuşmasında, İsrail'in vahşi bir ambargo ile aylarca aç ve ilaçsız bıraktığı, son saldırılarla da yüzlercesini katlettiği mazlum Gazzeli kardeşlerimize destek olmanın İslami ve insani bir sorumluluk olduğunu belirterek, "zulüm var oldukça direnişin de var olacağını" vurguladı. Küresel ve acımasız bir ambargoya rağmen sindirilemeyen Gazzeli kardeşlerimiz ve Hamas'ın karşısında çaresiz kalan Siyonistlerin topyekûn imha için uçaklarla ve tanklarla Gazze'ye saldırdığını ve yüzlerce Müslüman'ı şehit ettiğini hatırlatan Deniz, "Gazze kurtulacak, Filistin özgürleşecek" vurgusuyla konuşmasına son verdi.

Eylemde, "Rêya Xelasiyê: Berxwedan! Bijî Berxwedana Filistîn!, Wê Gazze Xelas Bibe! Wê Filistîn azad bibe, Gazze Kurtulacak Filistin Özgürleşecek, Gazze'de Soykırım Dünyada Suskunluk, Hamas'a Selam Direnişe Devam, Gazze Ambargosu Direnişi Kıramaz, Gazze İsrail'e Mezar Olacak, Siyonist İsrail Filistinden Defol, Yaşasın Küresel İntifada, Filistin Özgürlüğe Yakındır, Ümmetin Hüznü Filistin" dövizleri dikkat çekti.

Ardından topluluk adına hazırlanan basın açıklamasını okumak üzere Ömer Çelik söz aldı. Coşkulu kalabalığın sık sık sloganlarıyla kesilen açıklamada, zulmün devam etmesinin nedeni olarak, İslam ülkelerinin İsrail'le işbirliği yapması ve Müslümanların birlik içinde olamayışı gösterildi. Müslümanlar için birlik çağrısının yapıldığı açıklamadan sonra eylem, Ömer Çelik'in okuduğu dua ile sessiz sona erdi.  

Haksöz-Haber 

 

Açıklamanın tam metni:

MÜSLÜMAN HALKTAN VAHŞİ SİYONİSTLERE VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE…

Vahşet ve zulüm, peygamberlerini dahi katleden Siyonistlerin doğası olarak devam edegelmiştir.

27 aralık 2008 günü, bu vahşeti bir kez daha yaşadık. Bilindiği gibi Siyonist rejim, uzun zamandır Gazze'ye vahşi ve insanlık dışı bir ambargo uyguluyor. Gazze direnişini açlık, ilaçsızlık ve susuzlukla sindiremeyen katiller şimdi de uçaklarla tanklarla ve buldozerlerle Gazze'yi topyekun imha etmeye çalışmaktadır. Şu ana kadar yüzlerce Müslüman şehit edildi ve yüzlercesi de yaralandı. Gazze halkının bu zulme uğramasının esas nedeni zilleti, işbirliğini ve boyun eğişi değil de onurlu bir direnişi yani Hamas'ı tercih etmeleridir.

Tarih boyu, elinden tutulmadıkça, destekçisi olmadıkça zulmünü devam ettirebilen tek bir zalim bulamazsınız.

Filistin topraklarından başlayıp tüm İslam coğrafyasında kandan, işkenceden, katliamdan vahşet duvarlarını ören Yahudi kavmine ve de cani Siyon liderlerinin ellerinden dostça tutup muhabbetle sarılanlar da pervasızca işlenen bu katliamlara ortak değiller mi? Bu bakımdan küfür tek millet olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Başta ABD, Avrupa ve Birleşmiş Milletler destek veriyor olmasalardı, Müslüman ülke yöneticileri göz yummasalardı katil İsrail katliamlarını bu kadar pervasızca yapabilir miydi?

Dün kıyılan canlardan en az onlar kadar, o lain zihniyetin işbirlikçileri de sorumludur.

Evet, Müslümanlar olarak tarihten düne taşınan bu cinayetlerin verdiği mesajı iyi almalıyız.

Herkes kendi görevini gayet muntazam bir şekilde yerine getiriyor.

Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız.

Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilemiyoruz.

Biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yoktur.

Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebilir.

Ya bir araya gelmeyi öğreneceğiz ya da her gün, her hafta, her ay bir araya gelip kınamalar yapmakla yetineceğiz.

Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, çalışmalarını bir namaz kılar gibi tek bir hedefte toplamadıkça ne bu vahşetler biter, ne de gözlerde yaş…

Bundan ötürü, yaşananların manasını iyi kavrayanlar olarak, tepki, boykot ve de karşı faaliyetlerimizi daha sık, daha organizeli ve daha bir yaptırım gücüne sahip şekillere büründürmek zorundayız.

Bu vesileyle, burada toplanmış bir avuç Müslüman olarak kınama yapmaktan ziyade, bizler Yahudi zalimlerini, onların aşağılık işbirlikçilerini ve de Müslümanları idare etmeye talip olup da Müslümanlara karşı duygusuz, bu cinayetlere sessiz ve Yahudilere dost olan Müslüman ülkelerin yöneticilerini Allah'a şikâyet ediyoruz.

ALLAHIM! SANA ŞİKÂYET EDİYORUZ

ÖZGÜR-DER, MUSTAZAF-DER DİYARBAKIR ŞUBESİ, AY-DER, MEMUR SEN VE BİLEŞENLERİ, İKRA-EĞİTİM-DER, SAHABE-DER, YENİ İHYA DER, İLİM-DER, HİZMET DER, ŞURA DER, ŞEFKAT DER, KARDEŞ DER, ERGANİ KARDEŞ-DER, ÜMMET DER, CAMİ DER, VEFA DER, FAB DER, BAĞIVAR DER, DİYARBAKIR İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, ISLAH HAREKETİ, ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ, İRŞAD-DER

Önceki ve Sonraki Haberler