Adana Özgür-Derli Babalar ve Çocukları Kamp Yaptılar

Adana Özgür-Derli Babalar ve Çocukları Kamp Yaptılar

Adana Özgür-Der, Aladağlar’da "Babalar ve Oğulları" temalı iki günlük kamp yaptı.

Özgür-Der Adana Şubesi'nin her yıl düzenlediği kamp çalışması bu sene de  Aladağlar'da Babalar ve oğulları kampı olarak gerçekleştirdi.

İki gün süren kampta babalar ve oğullarına;

Peygamberimiz özelinde aile,  Modern mücadele ve şahitlik, İslami mücadelede ne yapmalı nasıl yapmalı temalı forum ve sunumlar yapıldı. Geçen sene yapılmış olan kampla alakalı brifing ile dünden bugüne değişenler işlendi.

İbadet bilinci ve düzenli ibadet alışkanlığı, görev ve sorumluluk üstlenme ve birlikte dayanışma, zamanı verimli kullanabilme, birlikte mücadele işlenen konuların içerisinde öne çıkan vurgular oldu.

Sabah namazı ile başlayan program doğa yürüyüşleri ile devam etti. Kahvaltı sofralarında buluşan aileler sabah erken saatlerde başlayan dersler ile güne devam ettiler. Sorumluluk alan kardeşlerimizin hazırlanıp sunduğu ahlak, ibadet, şahitlik, davet ve tebliğ bilinci içeren konular iki gün boyunca işlendi.

Sunum yapan eğitmenlerden Hakan Yalınız sunumunda özellikle şunları vurguladı; Müslümanların gelecek Tasavvuru ile bugünkü yapıp ettiklerimiz hakkında bir ilişki kurmamız gerekiyor. Kendimizi ve ailelerimizi kuşatan modern hayata karşı yaşam alanlarımızı ve fıkhımızı oluşturmanın önemi ortadadır.

Müslümanların gelecek tasavvuru dünya hayatı ve ahiret hayatı olmak üzere iki alanda gerçekleşmektedir. Ahiret hayatı üzerinde tayin edici değiliz; ama bu kendi gayretlerimiz, amellerimiz, şahitliğimiz ve Allah'ın rahmeti ile elde edeceğimiz ideal bir alandı. Dünya hayatı ise ahireti kazanmamızda müdahil olabileceğiniz irademizle dini yaşayıp öncelikler oluşturacağımız bir alan. Müslümanlar bu iki alanı Allah'ın rızasına uygun bir şekilde anlamlandırmalıdırlar.

Sağlıklı gelecek tasavvurları yapabilmemiz için üzerimize düşen iki önemli sorumluluk vardır. Birincisi, kişinin kendi nefsini ve kişiliğini inşa etmesi; ikincisi ise yaşadığı toplumu dönüştürüp ıslah etmesidir. Rabbimiz Rad Sûresi 11. ayetinde "Şüphesiz bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez" buyurarak bireysel ve toplumsal ıslah bağlamında takip edeceğimiz yolu yani sünnetullahını en güzel bir şekilde göstermektedir. Peygamberimizin örnekliği de tasavvurumuzun nasıl ve ne yönde olması noktasında önemli ipuçları vermektedir.

Akşam namazından sonra ateş başında ezgiler türküler ile sohbet ve muhabbete devam edildi.

Namazlar cemaatle kılınıp namazlardan sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Tüm ihtiyaçlarını kendilerinin hazırladığı babalar ile oğulları arasında ünsiyet daha da kuvvetlendi. Oğullara da çeşitli görevler verilerek sorumluluk bilincinin artması hedeflendi.

Her Müslüman baba ve evladının bilmesi gereken konular işlenirken birlikte namaz kılma, dua etme, oyunlar oynanarak aileler arası samimiyet ve kardeşlik bağları pekiştirildi.

Gençlik Lideri öncülüğünde çocuklar arasında, Halat çekme yarışı ve Çuval yarışı yapıldı.

Bununla berber çocuklara Hz Musa kıssası iki ayrı ders olarak işlenip üzerine karşılıklı konuşuldu.

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.57-(1).jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.57.jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.58-(1).jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.58.jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.59-(1).jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.04.59.jpg

whatsapp-image-2019-07-30-at-22.05.00.jpg

Haber-Foto: Recai Aguş

Önceki ve Sonraki Haberler