Özgür-Der’den Şehir Üniversitesi’ne Destek Ziyareti!

Özgür-Der’den Şehir Üniversitesi’ne Destek Ziyareti!

Özgür-Der Şehir Üniversitesi’nin uğradığı haksızlığa tepki koymak amacıyla öğretim üyeleri ve öğrencilerle dayanışma ve destek ziyaretinde bulundu.

Şehir Üniversitesi'nin tüm mal varlıklarına haksız bir şekilde Halkbank tarafından tedbir konulması neticesinde binlerce öğretim üyesi ile öğrencinin mağdur edilmesi kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Özgür-Der yönetimi de Şehir Üniversitesi'nin uğradığı haksızlığa tepki koymak amacıyla öğretim üyeleri ve öğrencilerle dayanışma ve destek ziyaretinde bulundu.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Hamza Türkmen, Musa Üzer, M. Ali Kaçmaz, Murat Ayar'dan oluşan heyet yaptıkları ziyarette, süreci yakından takip etmeye çalıştıklarını ve yetkili makamların konuyu biran önce çözme yönünde adım atmaları için kamuoyunun daha fazla baskı yapması gerektiğinin altı çizildi.

Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Rektör Yardımcısı Coşkun Çakır, Genel Sekreteri Akif Demirci ve İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara ve Bilim Sanat Vakfı Başkanı Ahmet Okumuş ile yapılan görüşmelerde süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Belli bir birikim ve noktaya gelmiş olan üniversiteyi kurtarmak için çok yönlü bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden yetkililer, kamuoyundan yansıyan desteğin kendilerine güç verdiğini belirttiler.

Özgür-Der heyeti ise sürecin sadece bir üniversite ile ilgili yansıyan olumsuzluk olmadığını belirterek, bunun genel iklimin bir yansıması olduğunu ve bunun için de dindar, İslamcı camiaların daha aktif ve duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı. 

Şehir Üniversitesinin maruz kaldığı açık hukuksuzluk karşısında İslami camianın susmamasının ahlaki ve ilkesel açıdan bir zorunluluk olduğunun altı çizilerek, bu haksızlık karşısında dahi susarak vaziyeti idare ettiğini sananların büyük bir yanlış içerisinde oldukları uyarısı yapıldı.

Üniversitenin karşı karşıya kaldığı durumun makul hiçbir izahının olmadığının belirtildiği ziyaret sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması dua ve temennisiyle son buldu.

dogu5435.jpg

dogu5421.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler