Özgür-Der Anadolu Temsilcilikleri 8. İstişare Toplantısı

Özgür-Der Anadolu Temsilcilikleri 8. İstişare Toplantısı

Özgür-Der Anadolu temsilcilikleri, Sorgun Safa Termal Otel’de 8.İstişare toplantısını gerçekleştirdi. 23 Kasım Cumartesi günü Fatih Akgül’ün duası ile başlayan toplantıyı, Sinan Ceran ve Murat İslam yönettiler.

Adana, Amasya, Ankara, Çorum, Eynesil, K.Maraş, Kayseri, Merzifon, Sivas, Yozgat'tan katılımcılar ve Özgür-Der Genel Bşk. Rıdvan Kaya'nın katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısının ilk oturumunda;

Bir Yılın Muhasebesi-Neler yaptık? Daha iyi nasıl yapabilirdik? (Davet Çalışmalarımız, Dersler, Etkinlikler, Eylemler ve Birbirimizle İletişimimiz), İşleyiş ve İlişkilerimizde Sorunlar, Eksiklikler ve Kazanımlarımız, Çocuk ve Gençlik Çalışmalarındaki İmkânlar ve Problemler gibi alt başlıklar ele alındı.

İkinci oturumda; Türkiye'de İslami Camianın Sorunları üst başlığı altında; İktidarla İlişkilerde Ölçü, Siyasal-Sosyal Hadiselerde Tavırsızlık Durumu (Adalet, Eğitim, Dış Politika vb konular), Devletçi-Milliyetçi Söylem ve Tutumlar ile Gelinen Son Durum, İslami Davet-Tebliğ-Kimlik Anlayışındaki Aşınmalar ve STK'cılığa/Hayır-Hasenata İndirgenen Çalışmalar başlıkları değerlendirildi.

Son oturumda ise; İhtilafların Çözüm Yolları ve İstişarenin Önemi, Fedakârlık-Sorumluluk Paylaşımı ve Birlikte Hareket Fıkhını Geliştirebilmek, Beklenti ve Öneriler ile Gündem Değerlendirmeleri başlıkları üzerinde duruldu ve toplantı dua ile sona erdi.

ists.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler