Van’daki STK’lar Bağımlılıkla Mücadele Kampanyası Başlattı

Van’daki STK’lar Bağımlılıkla Mücadele Kampanyası Başlattı

Van İslami Dayanışma Platformu uyuşturucu, alkol, kumar gibi bağımlılıklarla mücadele için kampanya başlattı.

2016 yılında Van'da birkaç İslami sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle kurulan Van İslami Dayanışma Platformu (VİDAP) bir sosyal sorumluluk projesi başlatmak üzere Van'ın yerel basını ve ulusal basınla bir araya geldi.

VİDAP Dönem Sözcüsü Fırat TOPRAK özellikle uyuşturucu madde, alkol, kumar, internet bağımlılığıyla mücadele çağrısında bulundu. Özellikle Van'da bağımlılıklarla mücadelede aktif bir rol oynanması gerektiğini belirten TOPRAK, sözlerine şu şekilde devam etti: " Biz Sivil Toplum Kuruluşları olarak şehrin en önemli sorunlarını gündeme getirmek amacıyla bir araya geldik. Amacımız özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, bağımlılıklarla mücadele etmek amacıyla bizim de bir sözümüz olsun diye çağrımızı yapmak istiyoruz."

Yapılan açıklamada VİDAP'ın bağımlılıklarla mücedelede aktif bir uğraş içerisinde olacağını belirten TOPRAK; bu kapsamda, bağımlılıkların verdiği zararların yer aldığı görseller bilboardlarda sergilenecek, uyarı amaçlı broşürler dağıtılacak, gerekli mercilere ziyaretler gerçekleştirmeyi planladıklarını ve daha da aktif çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Toprak, son olarak ailelere ve topluma bu konuda çok büyük görevlerin düştüğünü, özellikle gençlerin kahve, kafe ve internet ortamlarında gereksiz yere vakit çürütmek yerine okuyarak, öğrenerek topluma faydalı etkinliklerle uğraşarak hem topluma hem de kendilerine fayda sağlayacaklarını belirtti. Son zamanlarda özellikle uyuşturucu bağımlılığının arttığını dört bireyden birinin uyuşturucuya yöneldiğinin sonucuna vardığını ve bu kapsamda toplumun üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ayrıca biz sivil toplum örgütlerinin elimizden gelen çabaları sağlayacağını belirtti.

Platform tarafından hazırlanan görseller:

vidap1.jpg

vidap2.jpg

vidap4.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler