Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına 13 Tır Kış Desteği

Amasya’dan Mazlum Suriye Halkına 13 Tır Kış Desteği

Amasya’dan 13 tır (355 ton) insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderilmek üzere Amasya'dan yola çıktı.

Yardım tırları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınları ve çadır kentlere ulaştırılacak. Yardım tırlarının Suriye'ye ulaştırılmasında İHH Amasya Başkanı Serdal Benli nezaret edecek. 

345 ton Un, 2.5 ton kömür, 1 ton bakliyat, 1.5 ton gıda, Bay-Bayan ayakkabı, giysi, çocuk bezi, çocuk maması, soba, hijyen malzemesi ve battaniyeden oluşan 13 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderilmek üzere Amasya'dan yola çıktı.  

Yardım tırları Amasya'dan basın açıklamasının ardından dualarla uğurlandı 

Amasya Milletvekili Levent Karahocagil, Ak Parti İl Başkanı Akif Kesmekaya, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve hayırsever Amasyalıların katıldığı programda basın açıklamasını Amasya İHH Başkanı Serdal Benli okudu. Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nun gönderilen insani yardım malzemelerinin yerine ulaşması, yeryüzündeki tüm mazlumların felaha ermesi için, zalimlerin hem bu dünyada hem de ahirette acıklı bir azaba maruz kalacaklarını hatırlatıcı duasıyla program sona erdi.  

 

Basın Açıklaması tam metni: 

İslam Kardeşliği "Kavimler Kardeşliği" Değil, "İman Kardeşliği" dir

İslam Müslümanlar arasında manevi bir kardeşlik tesis etmiştir. Bu kardeşlik; biyolojik kardeşlikten daha kapsamlı, tüm Müslümanları birbirlerine gönül bağıyla bağlayan bir kardeşliktir.  

Bu kardeşlik "Kavimler Kardeşliği" değil "İslam Kardeşliği" dir. Bu kardeşlik dünyanın neresinde bulunursa bulunsun; hangi renge, ırka, cinse sahip olursa olsun temelinde Allaha teslimiyetin belirleyici olduğu birlik ve beraberlik içinde dipdiri bir İslam Kardeşliğidir.  

İslam Kardeşliği bir binanın tuğlaları gibidir, sınır tanımaz. Sınırlar ötesinde, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, Mısır'da ve yüreklerin yandığı Suriye'dedir.  

Geçen hafta da ülkemizde yaşanan deprem sonrası yüreklerimiz Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimiz için yandı. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. 

Depremin olduğu günden itibaren İHH insani yardım vakfı olarak 314 kişilik arama kurtarma ekibimizi, 200 çadır, 2 adet mobil aşevi 10 tır insani yardım malzemesini Elazığ ve Malatya'ya ulaştırarak kardeşlerimizin yarasını sarmaya çalıştık. Süreç itibariyle de deprem bölgesinde yardım çalışmalarımız devam ediyor. 

Müslüman Müslümanın Kardeşidir 

Sadece kendi hayatımızı önemsediğimiz bir hayat tarzımız İslami bir hayat olamaz. Sadece ibadetlerimizi yapmakla mükellefiyetlerimizi yerine getirmiş olmayacağız. İbadetlerimiz Rabbimize yaptığımız yolculuğumuzda bizim için bir aydınlıktır. Ancak kardeşlerimizin hak ve hukuklarını ihmal ve ihlal etmek bu yolculuğumuzu sekteye uğratacaktır. 

Her devirde muhtaç olduğumuz Muhacir-Ensar kardeşliğini yeniden hatırlama ve hayata aktarma bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Çünkü kamil bir Müslüman olabilmenin; dünyada ve ahirette cenneti elde etmenin yolu Müslüman kardeşlerimizin haklarına riayet etmektedir. 

Bizler Müslüman'ız. Bizler birbirimizin manevi kardeşleriyiz. Birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Yapmamız gereken sorumluluklar olduğu gibi yapmamamız gereken sorumluluklar da var. 

Bizler Müslüman olarak bize ne yapılmasını arzu ediyorsak Müslüman kardeşimize de öyle davranmamız gerekir. Şahsımıza yapılmasını hoş karşılamadığımız bir şeyi başkasına yapmak hem insani değildir hem de İslami değildir. Nitekim Müslim'den rivayet edilen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyuruyor: "Kim, cehennemden uzaklaştırılıp cennete konulmayı isterse, ölümünü, Allah'a ve Ahirete inanmış olarak karşılasın. Bir de başkalarına karşı, kendisine nasıl davranılmasından hoşlanıyorsa öyle davransın." 

Rabbimiz ise Hucurat Suresinde şöyle buyurmaktadır:

"Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının, umulur ki merhamet olunursunuz." 

Sevgili Peygamberimiz Müslümanlar arasında bulunması gereken kardeşliği bize şöyle bildirmektedir: "Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman'dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter." 

Suriye'de Esed, Rusya ve İran'ın Katliamları Devam Ediyor. 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle son 1 haftada 39 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına sığınırken, kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 541 bine ulaştı. 

Bölgede göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, saldırıların yoğunlaşması nedeniyle İdlib'in Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgelerinden göç, artarak devam ediyor. 

Esed ordusu ile İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 1 haftada 39 bin 377 sivil daha yerinden edildi. 

Yerinden edilenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken, bir kısmı da Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor. 

İdlib'deki kampların dolması, yeni çadır kurulacak alan ile altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil, sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor. 

Saldırılardan kaçarak evsiz kalan ve temel yaşam malzemelerini temin etmekte zorlanan binlerce aile, yardım bekliyor. 

İdlib'te yeni bir insani kriz yaşanıyor. Tüm vicdan sahiplerini Suriyeli savaş mağduru ailelere destek vermeye davet ediyoruz. Kış ayında Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan bu zulme lakayt kalmak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek; değil bir Müslümanın sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz Müslümanların vasfını anlatırken şöyle buyuruyor: ''Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez.'' 

Bizler de bu nebevi öğütten aldığımız sorumluluk bilinciyle 8 yıldır eylemlerimizle, yardımlarımızla mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada Suriyeli mazlum kardeşlerimizi gücümüz yettikçe desteklemeye devam edeceğiz. 

Amasya merkez, Merzifon, Suluova, ve Havza'dan hayırsever halkımızın katkılarıyla oluşturduğumuz; 13 tır insani yardım malzemesini, Allah'ın izniyle Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu tırları inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye'nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Aynı zamanda Unun dışında gönderdiğimiz diğer insani yaşam malzemelerinin de çadır kentlerde dağıtımını yapacağız.  

Bu yardımlara katkı sağlayan tüm hayırsever iş adamlarına ve halkımıza teşekkür ediyor, ecirlerinin rabbimiz tarafından kendilerine kat kat verilmesini diliyoruz. 

Rabbimizden Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce feraha erişmesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını, maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz 

Serdal Benli 

İHH Amasya Başkanı 

a7.jpg

a5.jpg

a8.jpg

g1.jpg

a6.jpg

g3.jpg

a2-002.jpg

a3-001.jpg

g7.jpg

g8.jpg

g2.jpg

g6.jpg

g4.jpg

a4.jpg

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler