Eynesilli ve Kudüslü Yetimlere Bayramlık Hediye

Eynesilli ve Kudüslü Yetimlere Bayramlık Hediye

Özgür-Der Eynesil Temsilciliği, Eynesil'de 27, Kudüs'te ise 70 yetim çocuğa bayram öncesi bayramlık kıyafet ve ayakkabı aldı.

Eynesil Özgür-Der, Giresun İHH ile birlikte Eynesil'de 27 yetim çocuğa, Burak Derneği ile birlikte Kudüs'te 70 çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı alarak sevinçlerine ortak oldu.

Konuyla alakalı olarak Eynesil Özgür-Der'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Covid 19 sürecinde ve Ramazan boyunca Eynesil'de yardım kolisi dağıtımı yaparak mağdur olmuş ailelere destek olduk. Bayram öncesi Eynesilli 27 yetimi de unutmayarak bayramlık kıyafet ve ayakkabı ile yüzlerini güldürdük.

Tüm dünyada olduğu gibi bu Ramazan Kudüslü kardeşlerimiz için çok daha zor geçti.

Kudüslü kardeşlerimiz bir yandan İsrail işgalinin yol açtığı ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlar ile mücadele ederken, bir yandan da dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele etmek zorunda kaldılar.

Bütün bu zorluklara rağmen Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaktan asla geri durmadılar.

Onurlu ve mücadeleci duruşları ile ümmete örnek oldular.

Ramazan ayında işgal altındaki Kudüs'te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Kudüslü kardeşlerimizin direnişlerine katkı sunup, yanlarında olduğumuzu göstermek için bayramlık kıyafet ve ayakkabı ile yetim çocuklarımızın yüzünü güldürüp, sevinçlerine ortak olduk.

Bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen Kudüs'ü unutmayıp, kendini mübarek Mescid-i Aksa'nın korumasına adamış binlerce kardeşimizin yetimlerine sahip çıkan Doğu Karadenizli kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Ümmet olma bilinci ile en yakınımızdan en uzağımıza kardeşlik elimizi uzatmaya, hayatlara dokunmaya çalışıyoruz. Rabbimiz hayr sahiplerinin yardımlarını kabul eylesin. Rabbimiz Eynesil'de, Kudüs'te, Suriye'de, Doğu Türkistan 'da hasılı tüm İslam coğrafyasındaki yetimlerimizi yeryüzüne varis kılsın. Tevhid, adalet ve merhameti yeryüzüne hakim kılsınlar inşallah.

Not: Kudüs'te projeyi organize eden Kudüslü müslüman kardeşlerimiz İsrail'in keyfi uygulamaları dolayısıyla 4 gün gözaltına alındığı için görseller elimize geç ulaşmıştır.

*

Kudüs'teki yardımlar:

8512-001.jpg

8513-001.jpg

8514-001.jpg

8515-001.jpg

Eynesil'deki yardımlar:

8516.jpg

8517.jpg

8518.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler